Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

ΜΙΚΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

 

 

Μικρές έξυπνες συμβουλές για την κουζίνα.

 

Διαβάστε τις!

 

 

 

Τελείωσε η κρέμα γάλακτος;

 

Αν θέλετε να φτιάξετε άσπρη σάλτσα αλλά σας τελείωσε η κρέμα γάλακτος μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής κόλπο: βάλτε στην κατάψυξη 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ και αφήστε το για λίγο να κρυώσει, ώστε να είναι πιο σταθερό. Στη συνέχεια βγάλτε το και χτυπήστε το στο σέικερ ή με το μιξεράκι για το φραπέ. Σύντομα θα έχετε την κρέμα που χρειάζεστε. Αν δεν έχετε ούτε συμπυκνωμένο γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα τυριού, την οποία επίσης θα χτυπήσετε με μιξεράκι ή ακόμα και ένα κεσεδάκι γιαούρτι.

 

 

 

Καθαρός φούρνος μικροκυμάτων

 

Για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων από τις μυρωδιές και τα υπολείμματα φαγητού κάντε το εξής: τοποθετήστε στο εσωτερικό του φούρνου ένα μικρό μπολ με νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το χυμό ενός λεμονιού. Αφήστε το να βράσει για 3-4 λεπτά στην υψηλή ένταση. Στη συνέχεια βγάζετε το μπολ και μ’ ένα καθαρό πανί σκουπίζετε τα τοιχώματα του φούρνου. Θα δείτε ότι θα είναι αστραφτερός και μυρωδάτος

 

 

 

Νόστιμα χόρτα

 

Εάν τα χόρτα που ετοιμάζεστε να βράσετε είναι πικρά, βάλτε μαζί κατά τη διάρκεια του βρασμού καθαρισμένες πατάτες. Επίσης θα βοηθήσει σημαντικά αν αλλάξετε το νερό τουλάχιστον 2 φορές. Αν από την άλλη θέλετε να έχουν ζωντανό και πράσινο χρώμα όταν τα βράζετε, ρίξτε το αλάτι στο νερό από την αρχή και κατά τη διάρκεια του βρασμού μην κλείσετε καθόλου το καπάκι.

 

 

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr