Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Γλυκα του κουταλιου

Γλυκά του κουταλιού σπιτικά κεράσματα με μεράκι και αγάπη

Τα γλυκά του κουταλιού είναι τα πιο νόστιμα και υγιεινά επιδόρπια, που ξυπνούν, γλυκές αναμνήσεις και νοσταλγία. Είναι μία παράδοση από γενιά σε γενιά, που παραμένει ζωντανή ως τις μέρες μας. Η διαδικασία παραγωγής τους είναι πολύ απλή, γι΄ αυτό εσείς δεν έχετε παρά να τα ετοιμάσετε.

Read more...

Σπιτικες κονσερβες, απο τα χερακια σας!

Οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες είναι από τα πιο αγαπητά λαχανικά του καλοκαιριού και μαγειρεύονται με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Τι γίνεται όμως για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν τη γεύση τους μετά το τέλος του καλοκαιριού; Ευτυχώς υπάρχουν καλά νέα, αφού μπορείτε να τα φτιάξετε κονσέρβα και αν τα διατηρήσετε όλο το χειμώνα. Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να ακολουθήσετε τις συνταγές μας.

 

Read more...

Μαρμελαδες

Η μαρμελάδα φτιάχνεται με βρασμένα φρούτα και ζάχαρη, γεγονός που βοηθά τα φρούτα να διατηρούνται και να μη χαλάνε. Η υφή της μαρμελάδας πρέπει να είναι σταθερή και το χρώμα της καθαρό, χαρακτηριστικό του φρούτου, ενώ η γεύση της δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γλυκιά ή όξινη, αυτό που κάνει τη μαρμελάδα να δένει, είναι ο συνδυασμός πηκτίνης και οξέος (που υπάρχουν στα φρούτα) και η ζάχαρη που προστίθεται ή ο χυμός λεμονιού. Η πηκτίνη είναι περισσότερη στα ελαφρά ανώριμα φρούτα, και συγκεντρώνεται στη φλούδα και στο άσπρο τμήμα των εσπεριδοειδών.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr