Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Κοτοπουλο ψητο με λαχανικα σε λαδοκολλα

        

Ένα πεντανόστιμο φαγητό το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε και για καλεσμένους. Το κοτόπουλο γίνεται τόσο μαλακό που θα σας τρελάνει και ζητάτε κι άλλο.

 Υλικά:

Για κάθε δύο μπούτια κοτόπουλου ή για μισό μέτριο κοτόπουλο:

2-3 φρέσκα μέτρια κολοκύθια

1 κρεμμύδι ξερό

5-6 ασπρομανίταρα (ή μια μικρή κονσέρβα)

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 μικρές ή 1 μέτρια ντομάτα

2 μικρές πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη (ή ½ κουταλάκι ξερά)

 Εκτέλεση

 

-Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε φετούλες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα ή σε μια σακούλα ψησίματος. Βάζουμε τη λαδόκολλα ή τη σακούλα σε πυρίμαχο σκεύος. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε τα υλικά μας κατευθείαν στο πυρίμαχο σκεύος αλλά θα θέλει τότε περισσότερο χρόνο το ψητό μας.

-Από πάνω βάζουμε τα μισά κλαδάκια του αρωματικού της επιλογής μας.  Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε από πάνω. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα αρωματικά. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα ή κλείνουμε τη σακούλα και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

-Σε  60-70 λεπτά ανοίγουμε τη λαδόκολλα ή τη σακούλα και αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο ακόμη στο φούρνο να απορροφηθούν όσα υγρά έχουν μείνει και να ροδοκοκκινίσει  το δέρμα του κοτόπουλου.  Στην συνέχεια σερβίρουμε και καλή σας όρεξη.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr