Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Πεντανοστιμα ρεβυθοκεφτεδακια που θα τρελανεις τους παντες.

 

Αν και έχει γίνει της μόδας και στα στέκια των νέων στο κέντρο οι ρεβυθοκεφτέδες ή το φαλάφελ όπως το λένε οι ανατολίτες γείτονές μας δεν έπαψε να είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή και συνάμα υγιεινή. Παρακάτω σου έχουμε μια συνταγή που όταν την φτιάξεις θα μας θυμηθείς.

ΥΛΙΚΑ

300γρ. ρεβίθια

2 πατάτες (βρασμένες)

2 κρεμμύδια φρέσκα

3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ.σ αλεύρι

2 κύβους λαχανικών

3 κ.σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

 ½  λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.

2. Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών

3. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίξτε.

4. Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

5. Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, τολεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.

6. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30λεπτά.

7. Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.

8. Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.

9. Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.

10. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό και καλή σας όρεξη.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr