Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Υγιεινο Αρνακι στο φουρνο με πατατες και καροτα

 

 

Ένα λαχταριστό αρνάκι στο φούρνο είναι ένα από τα εκλεκτότερα φαγητά που μπορεί να φτιάξει μια μαγείρισσα. Το Υγεία και Ευεξία είναι εδώ για να σου μάθει πως να φτιάξεις το καλύτερο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες ,που θα κάνει όλους να γλύφουν τα δάκτυλά τους.  Η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Υλικά:

2 κιλά αρνίσιο μπούτι (κατά προτίμηση γιατί είναι πιο μαλακό)

5 σκελίδες σκόρδάκι για να δώσει την ένταση

αλάτι-πιπέρι

ρίγανη

3 κ.γ. θυμάρι

6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες

3 καρότα ψιλοκομμένα 

2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου

1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο τοποθετούμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη , θυμάρι  και τα ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε μέσα.

Μετά παίρνουμε ένα μαχαίρι και κάνουμε τρύπες στο κρέας. Παίρνουμε το παραπάνω μείγμα και το τοποθετούμε μέσα στις τρύπες που ανοίξαμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά το υπόλοιπο κρέας και το βάζουμε μέσα στο ταψί μαζί με τις πατάτες και τα καρότα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τις πατάτες και τα καρότα και αφού τα αλατοπιπερώσουμε ελαφρά , τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Ρίχνουμε στο ταψί λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα. Το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1/2 ώρα περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να πάρουν χρώμα.

 

 

 

 

Read more...

Γλυκα του κουταλιου

Γλυκά του κουταλιού σπιτικά κεράσματα με μεράκι και αγάπη

Τα γλυκά του κουταλιού είναι τα πιο νόστιμα και υγιεινά επιδόρπια, που ξυπνούν, γλυκές αναμνήσεις και νοσταλγία. Είναι μία παράδοση από γενιά σε γενιά, που παραμένει ζωντανή ως τις μέρες μας. Η διαδικασία παραγωγής τους είναι πολύ απλή, γι΄ αυτό εσείς δεν έχετε παρά να τα ετοιμάσετε.

Read more...

Σπιτικες κονσερβες, απο τα χερακια σας!

Οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες είναι από τα πιο αγαπητά λαχανικά του καλοκαιριού και μαγειρεύονται με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Τι γίνεται όμως για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν τη γεύση τους μετά το τέλος του καλοκαιριού; Ευτυχώς υπάρχουν καλά νέα, αφού μπορείτε να τα φτιάξετε κονσέρβα και αν τα διατηρήσετε όλο το χειμώνα. Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να ακολουθήσετε τις συνταγές μας.

 

Read more...

Μαρμελαδες

Η μαρμελάδα φτιάχνεται με βρασμένα φρούτα και ζάχαρη, γεγονός που βοηθά τα φρούτα να διατηρούνται και να μη χαλάνε. Η υφή της μαρμελάδας πρέπει να είναι σταθερή και το χρώμα της καθαρό, χαρακτηριστικό του φρούτου, ενώ η γεύση της δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γλυκιά ή όξινη, αυτό που κάνει τη μαρμελάδα να δένει, είναι ο συνδυασμός πηκτίνης και οξέος (που υπάρχουν στα φρούτα) και η ζάχαρη που προστίθεται ή ο χυμός λεμονιού. Η πηκτίνη είναι περισσότερη στα ελαφρά ανώριμα φρούτα, και συγκεντρώνεται στη φλούδα και στο άσπρο τμήμα των εσπεριδοειδών.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr