Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Ποιες τροφες πρέπει να αποφευγεις οταν εχεις περιοδο

Καφεΐνη

Μπορεί ο καφές να νιώθεις ότι σε τονώνει αλλά μπορεί να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό όταν έχεις περίοδο. Εκτός από το ότι μπορεί να σου προκαλέσει φούσκωμα, θα σου διαταράξει την ηρεμία και μπορεί να επηρεάσει και τον ύπνο σου.

Γλυκά

Ορμονικές εναλλαγές είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο τις μέρες της περιόδου έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό. Αν παρατηρήσεις ότι αφού καταναλώσεις κάτι γλυκό νιώθεις χειρότερα λίγη ώρα μετά, μιας και η διατάραξη των επιπέδων σακχάρου στο αίμα προκαλεί με τη σειρά της και εναλλαγές στην ψυχολογία σου.

Αλατισμένα ή τηγανητά φαγητά

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι ένα πιάτο τηγανιτές πατάτες είναι ο,τι ακριβώς χρειάζεσαι, αλλά όπως και τα γλυκά, μπορεί και αυτές να συμβάλλουν στη διατάραξη της ψυχολογικής σου ηρεμίας. Επίσης, αν έχεις και ιστορικό δυσπεψίας, τηγανιτά και πολύ αλατισμένα φαγητά θα δυσκολέψουν την κατάσταση.

 

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά κατηγορούνται για φούσκωμα, πράγμα που ενισχύεται κατά τις ημέρες της περιόδου. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσουν και διεγερτικό παράγοντα επιδεινώνοντας τις κράμπες που σε ταλαιπωρούν.

Αλκοόλ

Αυτό το ποτηράκι κρασί, καλό είναι να το αναβάλεις για μετά την περίοδό σου, αν θέλεις να αποφύγεις φούσκωμα, πρήξιμο αλλά και αϋπνίες.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr