Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Οι ιδιοτητες του Ιβισκου

 

Η καλλιέργεια του ιβίσκου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχει μια σειρά από ιατρικές χρήσεις στην κινεζική βοτανοθεραπεία. Στην Ινδία ο ιβίσκος είναι παραδοσιακό θεραπευτικό φυτό που χρησιμοποιείται στην Αγιουβέρδα. Γενικά είναι γνωστός σε πολλές χώρες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και κυρίως ως αφέψημα για την αντιμετώπιση διαφόρων ανακουφίσεων.

Το εκχύλισμα του ιβίσκου χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά καλλυντικά για την φροντίδα των μαλλιών (conditioners, σαμπουάν, μάσκες) και για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου (ενυδατικές κρέμες, αντιρυτιδικές, serum κ.α) και από τις ίνες των μίσχων του, φτιάχνεται ένα είδος λινάτσας, σακιών και σχοινιών.

Ο ιβίσκος Hibiscus syriacus είναι το εθνικό λουλούδι της Κορέας και o Hibiscus rosa-simensis της Μαλαισίας. Στο εθνόσημο της Νότιας Κορέας βλέπουμε πέντε σχεδιασμένα πέταλα και μία κορδέλα που φέρει την επιγραφή Daehan Minguk («Δημοκρατία της Κορέας») και την επίσημη ονομασία της χώρας με χαρακτήρες Hangul. Στη μέση το Yin και το Yang συμβολίζουν την ειρήνη και την αρμονία, ενώ τα πέντε πέταλα σχετίζονται με τον ιβίσκο (Hibiscus syriacus).

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr