Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Αταιριαστα ζευγαρια. Τα "τσακωμενα" τροφιμα

 

Τη στιγμή που κάποιοι διατροφικοί συνδυασμοί είναι σύμμαχοι της υγείας, υπάρχουν κάποια άλλα τρόφιμα που, όταν καταναλώνονται μαζί, μειώνεται αισθητά η θρεπτική τους αξία.

-Κρέας και τυρί: Πρόκειται για έναν πολύ γευστικό συνδυασμό, αλλά καθόλου θρεπτικό. Το ασβέστιο του τυριού κάνει πιο δύσκολη την απορρόφηση του σιδήρου που υπάρχει στο κρέας. Επιπλέον, εισάγονται στον οργανισμό πολλές ζωικές πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να καταπονούνται τα νεφρά.

-Σπανάκι και αυγό: Το σπανάκι, όντας πλούσιο σε φυτικά οξέα, δυσχεραίνει την απορρόφηση του σιδήρου που υπάρχει στον κρόκο του αυγού.

-Κρέας και καφές: Αν και ο καφές «επιβάλλεται» μετά από ένα γεύμα, παρόλ’ αυτά οι τανίνες του (οι οποίες υπάρχουν και στο τσάι) εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου.

-Γάλα και καφές: Για ορισμένους, ο συνδυασμός αυτός αποδεικνύεται πολύ βαρύς, γιατί γεννάει μια ουσία που χρειάζεται τρεις ώρες για να χωνευθεί.

-Ρύζι και ντομάτα: Είναι ένας συνδυασμός που δε συστήνεται σε όσους υποφέρουν από καούρες στο στομάχι, γιατί αν και το ρύζι καταπολεμάει τη δράση των γαστρικών υγρών, η ντομάτα - καθότι όξινη - ερεθίζει τον βλεννογόνο. Καλύτερα λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση να συνδυάζετε το ρύζι με λάδι.

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr