Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Η ώρα που τρωμε βραδινο μπορεί να επηρεαζει την αναπτυξη καρκινου

Μια κακής ποιότητας διατροφή, πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, κόκκινο κρέας και ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου και το ίδιο ισχύει και για μια διατροφή με πολλές θερμίδες που συμβάλλει στην παχυσαρκία. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal) ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 1.493 άντρες (εκ των οποίων 621 είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη) και 2.526 γυναίκες (εκ των οποίων 1.205 είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού). Οι συμμετέχοντες έδωσαν προσωπικές συνεντεύξεις κατά τις οποίες ερωτήθηκαν για τις διατροφικές τους συνήθειες, τις συνήθειες του ύπνου τους αλλά και τα μέτρα που τυχόν λαμβάνουν για την πρόληψη του καρκίνου.

Εστιάζοντας στη διατροφή και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό των γευμάτων των συμμετεχόντων οι ερευνητές εντόπισαν ένα ξεκάθαρο μοτίβο που σχετιζόταν με τις δύο συχνές μορφές καρκίνου: Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν το βραδινό τους αρκετά νωρίς φάνηκε πως ήταν πιο προστατευμένοι από τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr