Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Ποιες τροφες δεν πρεπει να βαζετε στο φουρνο μικροκυματων

Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να καταλάβουμε σχετικά με τα μικροκύματα είναι ότι η θερμότητά τους δεν σκοτώνει πάντα τα βακτήρια, διότι τα μικροκύματα μεταφέρουν τη θερμότητα από έξω προς τα μέσα αντί από μέσα προς τα έξω. Έτσι, συγκεκριμένα όταν ζεσταίνουμε τα φαγητά με την χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, τότε αυτά είναι επιρρεπή στα βακτήρια έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να σου προκαλέσουν αδιαθεσία

1.Επεξεργασμένο κρέας

Τα επεξεργασμένα κρέατα συχνά περιέχουν χημικά και συντηρητικά που παρατείνουν τη ζωή τους στο ράφι. Δυστυχώς, το ξαναζέσταμά τους μπορεί να κάνει αυτές τις ουσίες επικίνδυνες για την υγεία σου

2.Το ρύζι

Το ρύζι περιέχει εξαιρετικά ανθεκτικά βακτήρια που ονομάζονται Bacillus cereus. Η θερμότητα σκοτώνει αυτά τα βακτήρια, αλλά μπορεί να έχει δημιουργήσει σπόρια που είναι τοξικά και ανθεκτικά στη θερμότητα. Μία σειρά μελετών επιβεβαιώνει πως όταν το ρύζι βγει από το φούρνο μικροκυμάτων και μείνει σε θερμοκρασία δωματίου, οι σπόροι που μπορεί να περιέχει πολλαπλασιάζονται και μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

3. Το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο έχει τον κίνδυνο της μόλυνσης από σαλμονέλα, μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο φαγητό για τον φούρνο μικροκυμάτων. Σε μία έρευνα, από 30 συμμετέχοντες που είχαν ξαναζεστάνει ωμό κρέας, όλοι οι 10 που είχαν χρησιμοποιήσει φούρνο μικροκυμάτων είχαν αρρωστήσει, ενώ οι 20 που είχαν χρησιμοποιήσει κατσαρόλα ήταν μία χαρά.

4.Βρασμένα αυγά

Με κέλυφος ή χωρίς, όταν ένα καλοβρασμένο αυγό ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων, η υγρασία στο εσωτερικό του δημιουργεί μία επικίνδυνη συγκέντρωση ατμού σε σημείο που το αυγό μπορεί να εκραγεί, όχι μόνο μέσα στο φούρνο, αλλά και μετά στο πρόσωπο, στο πιάτο ή και στο στόμα σου.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr