Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Πως θα καταλαβετε ότι τρωτε πολύ ζαχαρη

1.Ταλαιπωρείστε από κρίσεις ακμής: Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη επιβαρύνει το δέρμα και συνδέεται με συχνότερες κρίσεις ακμής, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Όσοι από τους συμμετέχοντες παρουσίαζαν μέτρια ή και σοβαρή ακμή στο δέρμα τους δήλωσαν ότι κατανάλωναν κατά μέσο όρο περισσότερη ζάχαρη συγκριτικά με όσους είχαν ήπια ακμή.

2.Νιώθετε μόνιμα εξαντλημένοι: Αν στα γεύματα κυριαρχεί η ζάχαρη και λείπουν οι χορταστικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και τα υγιεινά λιπαρά, τότε τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος παρουσιάζουν απότομες αυξομειώσεις, οι οποίες συνοδεύονται από αντίστοιχες διακυμάνσεις στα επίπεδα ενέργειας.

3. Επισκέπτεστε συνεχώς τον οδοντίατρο: Η ζάχαρη είναι η καλύτερη «τροφή» για τα βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα. Κατά τη διαδικασία διάσπασής της παράγονται οξέα που οδηγούν σταδιακά στην πλάκα και τη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών. Αποτέλεσμα είναι τα σφραγίσματα να αυξάνοντα

4. Η πίεσή σας έχει ανέβει: Φυσιολογική θεωρείται η πίεση που δεν ξεπερνά τα 120/80 mmHg. Μια διατροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της πίεσης επάνω από το όριο αυτό, κατάσταση γνωστή ως υπέρταση, δείχνει επιστημονική μελέτη στην επιθεώρηση Journal of the American Society of Nephrology.

5. Η διάθεσή σας είναι πεσμένη: Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην υπερκατανάλωση ζάχαρης και την κατάθλιψη. Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι πυροδοτεί τις φλεγμονές σε ολόκληρο το σώμα και οι χρόνιες φλεγμονές με τη σειρά τους συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr