Τσάι το πρωί: είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Αρχίστε την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι τσάι. Αν χρησιμοποιείτε φακελάκι ανακινήστε το στο ζεστό νερό για ένα λεπτό. Έτσι θα ευνοήσετε την απελευθέρωση των φαινολών. Πρόκειται για πολύτιμες ουσίες που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, που ως γνωστόν είναι υπεύθυνες για τη γήρανση και τον εκφυλισμό των κυττάρων.
Στοπ στις ελεύθερες ρίζες με το λιναρόσπορο
Προσθέστε 1 κουταλάκι λιναρόσπορο στο γιαούρτι. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή άλφα-λινολεϊκού οξέος. (πολυακόρεστο λιπαρό οξύ) Τα 10 γρ. λιναρόσπορο προσφέρουν το 80% της καθημερινής μας ανάγκης σε αλφα-λινολεϊκό οξύ. Επιπλέον, ο λιναρόσπορος περιέχει ένα σημαντικό ποσοστό φυτικών ινών. Τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά προλαμβάνουν τη σκλήρυνση των αρτηριών και προστατεύουν τον οργανισμό από τη δράση των ελεύθερων ριζών.
Γάλα με δημητριακά: κλασικός συνδυασμός
Εναλλακτικά με το τσάι, μπορείτε να καταναλώνετε φυτικό γάλα στο πρωινό σας, αλλά χωρίς ζάχαρη Πολύ καλός ο συνδυασμός του με δημητριακά και μουσλι ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.
Γιαούρτι με λίγα λιπαρά – προσθέστε φρέσκα φρούτα
Αντικαταστήστε το πλήρες γιαούρτι, που έχει περισσότερα λιπαρά και θερμίδες ένα γιαούρτι μέχρι 2% λιπαρά, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα, αλλά καθόλου ζάχαρη. Και για να δείτε τη διαφορά: τα 125 ml γιαούρτι πλήρες δίνουν 120 θερμίδες, αντίθετα ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά εμπλουτισμένο με μία μπανάνα ή ένα μήλο φτάνει μόλις τις 88 θερμίδες.
Κράκερ σίκαλης για να προστατέψετε τα κύτταρά σας
Έχουν περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες 6 φορές περισσότερο σε σχέση με τα άλλα. Η σίκαλη, ακριβώς όπως ο λιναρόσπορος προστατεύει την υγεία των κυττάρων.
της Ταξιαρχούλας Λαδά
Διαιτολόγου- Διατροφολόγου