Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Δ Διατροφή

Ρόδι, το φρούτο της ευγονίας και της αφθονίας

Το ξέρατε;
Ο χυμός από τους σπόρους του ροδίου είναι καλό αφροδισιακό. Επίσης τα ρόδια κάνουνε καλό σε όσους εργάζονται πνευματικά.

Φρούτο εντυπωσιακό σε σχήμα Μήλου με σκληρή κόκκινο χρήση φλούδα και ένα μεγάλο γαλλικά στην κορυφή που μοιάζει με κορώνα. Άλλωστε εξαιτίας της μεγαλοπρέπειας του σχήματος του έχει επονομαστεί και βασιλιάς των φρούτων. Ακόμη στην εσωτερική δομή του, οφείλει τη φήμη του σαν θαυματουργό φρούτο, που σύμφωνα με την παράδοση ευνοεί τη γυναικεία γονιμότητα: πράγματι οι καρποί του, γλυκόξινοι και ζουμεροί, κλείνουν μέσα τους πόρους που μοιάζουν έτοιμοι να δημιουργήσουν καινούργιες ζωές. Σε αυτούς τους πόρους οφείλει το λατινικό το όνομα pomegranate που σημαίνει μιλώ με κόκκους.

Θρεπτικά συστατικά
Το ρόδι είναι πλούσιο σε υγρά (80%) και κάλιο(290mg), για καθε 100γρ. σπόρων. Περιέχει μια ικανοποιητική περιεκτικότητα σακχάρων περίπου 16 γραμ. παρόμοια με εκείνη του σταφυλιού και μικρές ποσότητες βιταμινών Α, C και του συμπλέγματος B. Από τους πόρους τους εξάγεται ένα λάδι, που διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πολλά πειράματα έχουν αποκαλύψει πως ο χυμός του ροδιού, η περίφημη γρεναδίνη, είναι πλούσιος σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από πολλές ασθένειες. Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα φαίνεται να προκύπτει τρεις φορές ισχυρότερη σε σχέση με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Στην Ανατολή εξάγουν από το ρόδι μια χρωστική ουσία που την χρησιμοποιούν ευρύτατα για να βάφουν ανεξίτηλα με κόκκινο χρώμα τα χειροποίητα χαλιά τους. Λίγοι σπόροι ροδιού κάθε μέρα είναι μια πραγματική πηγή αντιοξειδωτικών

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Διατροφή...

Διατροφή συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ