Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Δ Διατροφή

Καρκίνος: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, η χορτοφαγική διατροφή συμβάλλει αποφασιστικά στην μείωση του καρκίνου. Κι αυτό γιατί ο καρκίνος αναπτύσσεται δύσκολα στο αλκαλικό περιβάλλον του οργανισμού που έχει ένας χορτοφάγος χάρη στην απουσία του κρέατος, ενώ αντίθετα το περιβάλλον του οργανισμού που τρέφεται με κρέας είναι περισσότερο όξινο. Συγκεκριμένα φαίνεται πως στους χορτοφάγους οργανισμούς:

Ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους μειώθηκε κατά 20%, ενώ η θνησιμότητα μειώθηκε κατά 44%.

Η θνησιμότητα εξαιτίας του καρκίνο του στομάχου και των εντέρων μειώθηκε κατά 60% για τους άντρες και 35% για τις γυναίκες.

Για τον καρκίνο των πνευμόνων παρατηρήθηκε μία μείωση της τάξεως του 70% για τους άντρες και 60% για τις γυναίκες.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Διατροφή...

Διατροφή συνέχεια...

  • Υπάρχουν τροφές που βοηθούν τη μνήμη;

        Αρκετές έρευνες συσχετίζουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών με την ενίσχυση της μνήμης, όπως είναι π.χ. οι βιταμίνες C, συμπλέγματος Β, όπως η Β12 και Β6, Ε, η...

    περισσότερα

  • Θρεπτική αξία της πατάτας

    Η καλλιέργεια της πατάτας χρονολογείται ότι ξεκίνησε στη Νότια Αμερική πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια, αν και πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να...

    περισσότερα

  • Τοφού σπιτικό

    Υλικά 1 κιλό φασόλια ή σπόρους σόγιας νερό χυμό λεμονιού Εκτέλεση Μουλιάστε τη σόγια για 15018 ώρες σε φρέσκο νερό, το οποίο θα το αλλάξετε τουλάχιστον 2...

    περισσότερα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ