Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Δ Διατροφή

Μήλο το φρούτο της αιώνιας νεότητας

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα! Ποιος δεν γνωρίζει αυτή την παροιμία; είναι χαρακτηριστική και τη συναντάμε σε πολλές χώρες του κόσμου από τα πολύ παλιά χρόνια, από τότε δηλαδή που οι λοιμώξεις ήταν η κύρια αιτία θανάτου.

Μήλο το αποτοξινωτικό
Το μήλο είναι φρούτο ιδιαίτερα κατάλληλο για να αποτελέσει τη μοναδική τροφή για μία ή περισσότερες μέρες, ακόμα και μία εβδομάδα, εξασφαλίζοντας αποτοξίνωση στον οργανισμό. Για αυτό άλλωστε πολλές δίαιτες αρχίζουν με αποκλειστική κατανάλωση μήλου για μία με δύο μέρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καμία επιφύλαξη, ακόμα και σε πολύ μεγάλες ποσότητες, καθώς δεν προκαλεί ποτέ έντονες αποτοξινωτικές κρίσεις, όπως φαγούρα και διάρροια, κάτι που συμβαίνει με άλλα φρούτα π.χ φράουλες, κεράσια, εσπεριδοειδή ή σταφύλι.

Μάθετε να διαλέγετε καλά μήλα
Αν είχε ο Χιονάτη ζούσε σήμερα, ίσως δεν θα είχε παραπλανηθεί: το μήλο ήταν πολύ όμορφο μεγάλο και γυαλιστερό για να ναι αληθινό. Ευτυχώς σήμερα έχουμε αντιληφθεί πως δεν είναι δυνατόν τα μήλα να είναι μεγάλα σαν πεπόνια και ούτε όλα ίσων διαστάσεων σαν να έχουν παραχθεί από κάποιο μηχάνημα. Για τα μήλα είναι πολύ σημαντική η σφραγίδα παραγωγής, η οποία πιστοποιεί και εγγυάται το είδος της καλλιέργειας και τη χρήση ή μη των χημικών ουσιών. Για αυτό προτιμήστε τα μήλα και φυσικά όλα τα φρούτα που έχουν παραχθεί με βιολογική καλλιέργεια. Έτσι μόνο θα Είστε σίγουροι ότι αυτό που καταλήγει στο τραπέζι σας είναι απόλυτα ελεγμένο και θρεπτικό. Όταν αγοράζετε μιλά φροντίστε να είναι σκληρά και να διατηρούν ζωηρό το χρώμα της ποικιλίας τους. Το κοτσάνι τους να είναι φρέσκο, η φλούδα τους να μην έχει κηλίδες και χτυπήματα και να είναι τραγανά και μυρωδάτα. Χρειάζεται επίσης να γνωρίζουμε ότι τα μήλα μαζεύονται από τις Μηλιές στο τέλος του καλοκαιριού και στη διάρκεια του φθινοπώρου και στη συνέχεια διατηρούνται σε ψυγεία μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Μη νομίζετε λοιπόν ότι τα μήλα, που αγοράζετε φρέσκα από το μανάβη σας την άνοιξη, έχουν μαζευτεί λίγες ημέρες πριν...

Οι πολύτιμες ιδιότητες του μήλου
Τονώνει το νευρικό σύστημα

Ρυθμίζει το μεταβολισμό

Καταπολεμά την οξύτητα του στομάχου Διεγείρει και ρυθμίζει τη λειτουργικότητα του εντέρου, δηλαδή είναι αντιδιαρροϊκό και καθαρτικό ταυτόχρονα

Μειώνει το επίπεδο της χοληστερίνης στο αίμα

Είναι αντιαναιμικό

Είναι διουρητικό

Βοηθάει στη μείωση του ουρικού οξέος Περιορίζει την υπέρταση

Συμβάλλει στη θεραπεία του διαβήτη Σταματά τις αιμορραγίες των βλεννογόνων Δυναμώνει τα ούλα

Ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί επίσης και εξωτερική χρήση: σε περίπτωση πληγών και μολύνσεων έχει απολυμαντική δράση. Εκτός αυτού είναι αντισηπτικό, επουλώνει και επιταχύνει τη διαδικασία της ίασης.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Διατροφή...

Διατροφή συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ