Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Γλυκοπατάτες με ρεβίθια και σπανάκι

Συστατικά

·         Ελαιόλαδο

·         2 κόκκινα κρεμμύδια

·         3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

·         1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

·         1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

·         1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

·         1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

·         1 φρέσκο ​​κόκκινο τσίλι

·         1 κομμάτι τζίντζερ

·         3 γλυκοπατάτες

·         400γρ ρεβίθια

·         8 ώριμες ντομάτες

·         400ml γάλα καρύδας

·         400γρ σπανάκι

 

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.

Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και  προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το πελτέ ντομάτας, το κάρδαμο, το γαρίφαλο, τη κανέλα και το κύμινο.  Ανακατεύουμε καλά και έπειτα μαγειρεύουμε έως ότου ροδίσει  και μαλακώσει το κρεμμύδι.

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια.

Αφού ψιλοκόψουμε το τσίλι και το τζίντζερ τα προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες στο κρεμμύδι.

Έπειτα προσθέτουμε τα ρεβίθια (τα οποία προηγουμένως τα έχουμε μουλιάσει) και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Κόβουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και  200ml νερό.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Μετέπειτα, αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε  για άλλα 15 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαγειρευτεί η γλυκοπατάτα και η σάλτσα να πήξει.

Τέλος προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το σπανάκι και μαγειρεύουμε, μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Tip: Αν θέλουμε το σερβίρουμε με ρύζι.

Καλή μας όρεξη!

 

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ