Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Ντοματόσουπα με πιπεριά

Υλικά
250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
500 γρ. μικρές ντομάτες
600 γρ. ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαντζουράνα
1 ματσάκι βασιλικό
250 γρ. πιπεριές ψημένες στο γκριλ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες
Κόβετε το ψωμί σε κύβους. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη μισή ποσότητά από τις πιπεριές (όλα τα υλικά κομμένα σε κομμάτια).

Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί και το ζωμό, καρυκεύετε με πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, αλατίζετε και αρωματίζεται την σούπα με μία χούφτα φυλλαράκια μαντζουράνας και βασιλικού. Γαρνίρετε τα πιάτα σας με τις υπόλοιπες πιπεριές, τις οποίες έχετε στο μεταξύ ψήσει το γκριλ και έχετε κόψει σε λωρίδες. Σερβίρετε την ντοματόσουπα ζέστη ή χλιαρή.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ