Υλικά
• 3/4 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα
• 1 3/4 φλιτζάνι νερό
• χυμό 1/2 λεμονιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους τσία
• 1/4 φλιτζάνι βρώμης
• 1/4 φλιτζάνι κινόα
• 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
• 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
• σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Προσθέστε σε μία κατσαρόλα τα βατόμουρα, το νερό, το χυμό λεμονιού και τους σπόρους τσίας και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε περιστασιακά.
Βράστε τη βρώμη, τη κινόα, με το υπόλοιπο νερό, σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα για 15-20 λεπτά. Καλύψτε τη κατσαρόλα με ένα καπάκι μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα και η βρώμη.
Ανακατέψτε το λιναρόσπορο και το γάλα αμυγδάλου. Προσθέστε μια γλυκιά γεύση με το σιρόπι σφενδάμου. Σερβίρετε το χυλό ζεστό με ζεστή σάλτσα βατόμουρου στην κορυφή.