Φτιάξτε μόνοι σας νιόκι εύκολα και απλά!
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες, τις κάνετε πουρέ και τον αφήνετε σε αλευρωμένο ξύλο κουζίνας.
- Ζυμώνετε τον πουρέ με το αυγό και 180 γραμ. αλεύρι. Ξαναζυμώνετε, προσθέτοντας 70 γραμ. αλεύρι ακόμη, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή.
- Την πλάθετε σε κυλίνδρους, πάχους περίπου 2 εκ. Κόβετε τους κυλίνδρους σε κομματάκια 2 1/2 εκ. και τα ακουμπάτε ένα-ένα στην πίσω πλευρά ενός τρίφτη, πιέζοντας με το δάχτυλό μας, σχηματίζοντας έτσι τα νιόκι.
- Τα βάζετε σε μια αλευρωμένη πετσέτα για να σφίξουν.
- Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και όταν ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε τα πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά, καθώς το μέγεθός τους είναι αυτό που θα καθορίσει πότε θα είναι έτοιμα. Διατηρούνται για 15 μέρες στο ψυγείο.