Σαν σπάνιο, εκλεκτό και εύγευστο μανιτάρι φύτρωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους 43) ένα νέο εναλλακτικό στέκι, το COOKOOMELA GRILL που απευθύνεται σε vegan και όχι μόνο. Θα σας εκπλήξουν ευχάριστα τα σουβλάκια με γύρο μανιταριών και vegan μαγιονέζα και τα κεμπάπ που δεν αποτελούνται από αμφιβόλου προελεύσεως κιμά αλλά είναι σουτζουκάκια από φακή με σάλτσα ντομάτα ή σάλτσα από avocado. Ποιότητα και γεύση μπορούν να συμβαδίσουν, αποδεικνύοντας ότι οι εκλεκτοί μεζέδες δεν ανήκουν μόνο στους παραδοσιακούς καλοφαγάδες αλλά και στους εκλεκτικούς γευσιγνώστες. Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι πορτομπέλο και πλευρώτους, που λαμβάνουν τη νοστιμιά μπαχαρικών και σοτάρονται στο γκριλ. Έξτρα πόντους το σουβλάκι κερδίζει από τη φρεσκοκομμένη πατάτα που τηγανίζεται σε 80% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 20% ηλιέλαιο.
Όπως γνωρίζουμε το κίνημα των χορτοφάγων εξαπλώνεται ραγδαία, ευτυχώς και στην Ελλάδα, προτείνοντας όχι μόνο νέες γεύσεις αλλά νέα φιλοσοφία, νέο τρόπο ζωής, σεβασμό στο σώμα μας, στην ψυχή και στην φύση. Δεν είναι τυχαίο πως οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στο μαγαζί είναι ανακυκλώσιμες και βιοδιασπώμενες, ενώ τα καθαριστικά είναι φιλικά προς το οικοσύστημα. Μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια διαφορετική στάση ζωής, μια κοσμοθεωρία που έχει ως κέντρο τον άνθρωπο, συμφιλιωμένο με το περιβάλλον, εναρμονισμένο με τις πρώτες ύλες, μακριά από χημικά και οτιδήποτε βλάπτει την υγεία και τον πλανήτη.
Είμαι συχνή επισκέπτρια στο μαγαζί (εξάλλου είναι πολύ κοντά στα γραφεία του Υγεία Ευεξία) και προτείνω το σουβλάκι RED, με πίτα ολικής άλεσης, μανιτάρια φυσικά, σάλτσα ντομάτας και λευκή σάλτσα από avocado, με χοντροκομμένες πατάτες.
Ο Αντώνης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καλοδέχεται τους πελάτες του, που στην πλειοψηφία τους είναι τουρίστες αλλά και κάτοικοι Αθηνών, τους κατατοπίζει πλήρως για τις γεύσεις, τα υλικά που χρησιμοποιεί και τα πιάτα ημέρας και τους κερδίζει με την ευγένεια και την φιλική του διάθεση.
Ελπίζουμε τέτοιες προσπάθειες να ανταμειφθούν γενναιόδωρα και να αποτελέσουν πρότυπο για νέα επιχειρηματικά βήματα, που έχουν να προτείνουν κάτι καινούργιο σε γεύση, ποιότητα και στάση ζωής.
Της Ελισάβετ Σταματίου