Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών και όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, μπορούν να το βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό.
Όταν αισθάνεστε πρησμένοι (κατακράτηση υγρών), καλό είναι να καταναλώνετε άφθονα πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι, μαρούλι, αγγούρι, μαϊντανό, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγκινάρες, κ.α. Όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλίου, το οποίο προκαλεί διούρηση. Σε αντίθεση, πρέπει να περιοριστούν τα τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο προκαλεί κατακράτηση υγρών. Τέτοια τρόφιμα είναι τα αλμυρά τυριά, το χοιρινό κρέας, το αυγό, η μαγειρική σόδα, το Baking powder, οι σάλτσες και τα dressings εμπορίου, οι κονσέρβες, τα αλλαντικά, τα καπνιστά τρόφιμα, τα παστά, τα έτοιμα φαγητά, τα επεξεργάσιμα τρόφιμα και φυσικά το αλάτι. Τέλος, καθώς το ανθρακικό προκαλεί κατακράτηση υγρών, καλό είναι αν αποφεύγεται η κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών τύπου cola.
της Ταξιαρχούλας Λαδά
Διαιτολόγου- Διατροφολόγου