Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Δ Διατροφή

Τοφού σπιτικό

Υλικά
1 κιλό φασόλια ή σπόρους σόγιας
νερό
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Μουλιάστε τη σόγια για 15018 ώρες σε φρέσκο νερό, το οποίο θα το αλλάξετε τουλάχιστον 2 φορές.

Λιώστε καλά τους μουλιασμένους σπόρους.

Βάλτε το χυλό στη φωτιά, προσθέτοντας βραστό νερό και ανακατεύοντας συχνά για να απορροφηθεί ο αφρός που μπορεί να δημιουργηθεί στην επιφάνεια.

Αφήστε να πάρει τρείς βράσεις που θα τις διακόψετε τρεις φορές ρίχνοντας στην κατσαρόλα κάθε φορά μια μικρή ποσότητα κρύου νερού.

Έπειτα διατηρείτε για μερικά λεπτά τη θερμοκρασία του μείγματος κοντά στο σημείο βρασμού.

Φιλτράρετε το μείγμα στύβοντάς το σε μια πετσέτα της κουζίνας.

Ζεσταίνετε το υγρό που θα βγει από αυτή τη διαδικασία στου 80-90 βαθμούς, ρίξτε μισό ποτήρι χυμό λεμονιού και χτυπήστε το να ξεκουραστεί για λίγη ώρα, ώστε να διαχωριστεί το πηγμένο του τοφού και να αφαιρέσετε από το σκεύος το γάλα που θα απομείνει.

Στραγγίξτε το νέο αυτό προϊόν , τοποθετήστε το σε ένα τρυπημένο ξύλινο κουτί, ντυμένο με ένα αραιό τουλπάνι. Όταν τελειώσει το στράγγισμα, στο κουτί θα μείνει το τοφού, το οποίο θα συμπιέσετε, τοποθετώντας από πάνω ένα σανίδι με ένα βάρος. Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα, μέσα στο νερό, το οποίο πρέπει να ανανεώνετε συχνά.