Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Π Πράσινο Κουτάλι

Ριζότο με ψάρι

Ένα λαχταριστό ριζότο που έρχεται κατευθείαν με γεύση θάλασσας. Είναι η απόλυτη αμαρτωλή γεύση που όσο και αν ακούγεται μπελαλίδικο για να φτιαχτεί τόσο θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι για να το φτιάξετε.

Υλικά Συνταγής

·         1 κεφάλι μαγιάτικο 2-2,5κ.

·         2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

·         3 καρότα

·         3 κολοκυθάκια

·         1 φύλλο δάφνης

·         3 πατάτες

·         1 ματσάκι μαϊντανό

·         500 γρ ρύζι αρμπόριο ή για ριζότο

·         100 ml λευκό κρασί

·         ελαιόλαδο

·         αλάτι

·         φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκύθια και το μαϊντανό. Αν οι πατάτες είναι μεγάλες τότε τις κόβουμε στη μέση.

Αντίστοιχα καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και το κόβουμε και αυτό στη μέση.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ψάρι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, λίγο μαϊντανό, τη δάφνη και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε περίπου 3 λίτρα νερό έτσι ώστε να καλυφθεί το ψάρι με τα λαχανικά.

Βράζουμε το ψάρι με τα λαχανικά για 45 λεπτά και μετά τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μία μεγάλη πιατέλα.

Καθαρίζουμε λίγο ψάρι γιατί θα το χρειαστούμε για να σερβίρουμε το ριζότο με ψάρι.

Συνεχίζουμε να βράζουμε τον ζωμό του ψαριού για να κατέβει και να μείνουν περίπου 2 λίτρα του.

Αφαιρούμε από την εστία τον ζωμό για το ριζότο ψαριού και τον σουρώνουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια πλατεία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι για να το σοτάρουμε για 3 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο από τον ζωμό του ψαριού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Για να ολοκληρωθεί το ριζότο με ψάρι συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία συνολικά για 18 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να κρατάει στο κέντρο του.

Δοκιμάζουμε το ριζότο ψαριού, διορθώνουμε αν χρειάζεται με λιγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, αλλά όχι παραπάνω για να μην απορροφήσει τα υγρά και μαλακώσει.

Σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με κομμάτι από ψάρι και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

  • Σάλτσα με μέντα

    Υλικά 1 χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας 1 γεμάτη κουταλιά μέλι 1 λεμόνι μηλόξυδο αλάτι Εκτέλεση Καθαρίστε τα φύλλα μέντας  με υγρό πανί, θρυμματίστε τα φύλλα με τα...

    περισσότερα

  • Βασική συνταγή για φύλλα ζύμης

    Υλικά 750γρ μαλακό αλεύρι 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 κουταλιές του γλυκού ξύδι χλιαρό νερό, (όσο χρειαστεί) Εκτέλεση ...

    περισσότερα

  • Ελιόπιτα

    Υλικά 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα ελιές μαύρες 4 κούπες αλεύρι 2 κούπες χλιαρό νερό 1 μικρό κρεμμύδι 1 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό τριμμένο 3 κουταλάκια μπείκιν...

    περισσότερα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ