Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Π Πράσινο Κουτάλι

Ριζότο με μανιτάρια

Με λίγο ρύζι και μερικά λαχανικά μπορείτε να κάνετε θαύματα! Θρεπτικό, και νόστιμο που μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα.

Υλικά για 2 άτομα

·         240 γρ. καστανό ρύζι

·         1 ½ κούπα μανιτάρια της επιλογής σας

·         1 κούπα μαύρα φασόλια βρασμένα

·         ½ κούπα κάσιους ανάλατα

·         1 πιπεριά Φλωρίνης

·         Ελαιόλαδο

·         Αλάτι

·         Πιπέρι

·         Υλικά για τη σος

·         2 κ.σ. ελαιόλαδο

·         Χυμό απο 2 λεμόνια

·         2 κ.σ. ταχίνι

·         Λίγη πάπρικα

Εκτέλεση

Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτό. Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σος μαζί και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε τα μανιτάρια. Αν θέλετε σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέτετε και την πιπεριά Φλωρίνης και τα αφήνετε στη φωτιά για 3-5 λεπτά ακόμη.

Παράλληλα σε ένα μικρό ταψάκι, καβουρδίζετε τα κάσιους στο φούρνο στους 180οC για 5 λεπτά.

Σε ένα γυάλινο μπολ, ανακατεύετε το ρύζι με όλα τα υλικά, μανιτάρια, φασόλια, κάσιους, πιπεριά και περιχύνετε με τη σος. Το γεύμα σας είναι έτοιμο και καλή σας απόλαυση.

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ