Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Π Πράσινο Κουτάλι

Μηλόπιτα διαίτης

Υλικά για ζύμη
100γρ αλεύρι για όλες τιε χρήσεις
50γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπα ασπαρτάμη
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για γέμιση

450γρ καθαρισμένα και κομμένα στη μέση μήλα
2 κουταλιές τις σούπας νερό
2 πρέζες κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και την ασπαρτάμη.
Αφήνουμε 30’ τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια απλώνουμε σε μία μικρή φόρμα τάρτας για 4 μερίδες.

Παίρνουμε τα μισά από τα καθαρισμένα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με το νερό και την κανέλα. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός.

Απλώνουμε τον πολτό μέσα στη φόρμα τάρτας, ενώ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες με τις οποίες καλύπτουμε τον πολτό.

Ψήνουμε της τάρτα στους 170 βαθμούς για περίπου 45’.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας. Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα(κάθε μερίδα περιέχει 180 θερμίδες ).