Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Π Πράσινο Κουτάλι

Μηλόπιτα διαίτης

Υλικά για ζύμη
100γρ αλεύρι για όλες τιε χρήσεις
50γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπα ασπαρτάμη
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για γέμιση

450γρ καθαρισμένα και κομμένα στη μέση μήλα
2 κουταλιές τις σούπας νερό
2 πρέζες κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και την ασπαρτάμη.
Αφήνουμε 30’ τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια απλώνουμε σε μία μικρή φόρμα τάρτας για 4 μερίδες.

Παίρνουμε τα μισά από τα καθαρισμένα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με το νερό και την κανέλα. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός.

Απλώνουμε τον πολτό μέσα στη φόρμα τάρτας, ενώ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες με τις οποίες καλύπτουμε τον πολτό.

Ψήνουμε της τάρτα στους 170 βαθμούς για περίπου 45’.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας. Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα(κάθε μερίδα περιέχει 180 θερμίδες ).

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

  • Αγγουράκια στο ξίδι

    Υλικά 3 κιλά μικρά αγγουράκια 4 μικρά κρεμμυδάκια 1 λίτρο ξύδι ποιότητας από λευκό κρασί 100γρ. ζάχαρη ή 3 κουταλιές μέλι 70γρ. χοντρό αραφινάριστο θαλασσινό αλάτι 2...

    περισσότερα

  • Μπέργκερ λαχανικών

    Υλικά για 4 άτομα: 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ(κατά προτίμηση ολικής αλέσεως) 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη 1...

    περισσότερα

  • Σάλτσα από μέλι

    Υλικά 2 κουταλιές μέλι αρκετά ρευστό 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο πάπρικα αλάτι Εκτέλεση Η σάλτσα μελιού μπορεί να αρωματίσει ωμά...

    περισσότερα