Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

Π Πράσινο Κουτάλι

Τάρτα σόγιας με ντομάτα και αρωματικά



Υλικά

1 κρεμμύδι
75γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
45γρ. κομματάκια κρέας σόγιας
100ml φρέσκο γάλα
2 αυγά
180γρ. χυμός ντομάτας
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Καθίζετε το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και αφού τα ψιλοκόψετε τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μαζί με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε σκεπασμένο σκεύος για 12-15’.

Προσθέτετε το κρέας της σόγιας και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνετε το φαγητό στο μίξερ μαζί με το γάλα, τη φρυγανιά, τα αυγά, λίγο αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μία κρέμα μαλακή και ομοιόμορφη.

Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος τάρτας, την οποία έχετε λαδώσει. Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-35’.

Στο μεταξύ σε ένα ευρύτερο τηγάνι φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας ένα μείγμα από το χυμό ντομάτας, το σκόρδο, 1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι και μισό ποτηράκι νερό.

Αφού αποσύρετε την τάρτα από τον φούρνο αφήστε τη να κρυώσει για 6-7’. Κόψτε τη σε μερίδες και σερβίρετε, καλύπτοντας την επιφάνειά της με τη ζεστή νόστιμη σάλτσα και καρυκεύστε με τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...