Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Π Πράσινο Κουτάλι

Χορτόπιτα

Υλικά
1 ½ διάφορα άγρια χόρτα
200γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ½ κιλό ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ½ κούτα φέτα
1 δόση φύλλο πίτας σπιτικό ή σφολιάτα ή 500γρ φύλλο έτοιμο

Εκτέλεση
Αφού καθαρίσετε και πλύνετε σε πολλά νερά το χόρτα, αλάτισε τα και στύψε τα καλά με τα χέρια για να φύγει το νερό τους.

Στη συνέχεια ανακάτεψε με τη ζάχαρη τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το μαϊντανό, το μισό ελαιόλαδο και το τυρί. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλείψτε το ταψί και τα φύλλα, ξεχωρίζοντας αυτά που θα κρατήσετε για να καλύψετε την πίτα.

Αδειάστε και στρώστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, τυλίγοντας προσεχτικά το φύλλο που περισσεύει στις άκρες του ταψιού.