Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Π Πράσινο Κουτάλι

Κρεμμυδόπιτα


Υλικά

1 δόση σπιτικό φύλλο
1 ½ κούπα ελαιόλαδο
1 κιλό ξερά κρεμμυδάκια
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μεγάλα πράσα
1 μεγάλο μάτσο μάραθο
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κουταλιές κουάκερ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα ξερά κρεμμυδάκια και τα πράσα, κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια και βράστε τα για 8 λεπτά  σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίστε τα. Καθαρίστε, πλύντε και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πλύντε και ψιλοκόψτε το μάραθο και το μαϊντανό.  Σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κούπα ελαιόλαδο και προσθέστε τα ξερά κρεμμυδάκια και μετά από λίγο το μάραθο.

Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε και το μαϊντανό.

Αλείψτε το ταψί με λάδι κι απλώστε το ένα φύλλο λαδώνοντας το κι αυτό.

Ανακατέψτε το μείγμα με το κουάκερ και απλώστε το στο ταψί.  Στρώστε από πάνω το άλλο φύλλο τυλίγοντας κυκλικά σε ρολό τα φύλλα που εξέχουν.

Αλείψτε την πίτα από πάνω με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήστε την περίπου μια ώρα σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...