Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Φ Φυσική Ομορφιά

Οι θαυματουργές ικανότητες της κανέλας για το δέρμα

Οι περισσότεροι έχουμε την κανέλα στο μυαλό μας ως κάτι που δίνει γεύση στα μπισκότα και στα ζεστά ροφήματα. Ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό φαρμάκων, ενώ μπορεί να κάνει το δέρμα σας να λάμπει!

Τα οφέλη της κανέλας:

Θεραπεύει την ακμή. Η κανέλα έχει οντιοξειδωτική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιασική δράση. Στεγνώνει  και ενισχύει τη ροή αίματος στο δέρμα. Μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα μέλι κανέλα για το πρόσωπο.

Κάνει το δέρμα πιο υγρό. Η αύξηση της ροής του αίματος, που προκαλεί η κανέλα, κάνει το δέρμα να ξεραίνεται λιγότερο. Αν ανακατέψετε 3 σταγόνες κανέλας σε υγρή μορφή, λίγες κουταλιές λάδι και τις απλώσετε στα χείλη σας, τα χείλη σας θα μείνουν υγρά για μεγάλο διάστημα!

Μαλακώνει το δέρμα. Η κανέλα απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα και δίνει, έτσι, μια πιο μαλακή υφή. Πώς; Ανακατέψτε αλάτι, ελαιόλαδο, λάδι αμυγδάλου και κανέλα και απλώστε το μίγμα στο δέρμα σας!

Διώχνει το έκζεμα. Το έκζεμα ερεθίζει και προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα. Η κανέλα το ανακουφίζει Ανακατέψτε ένα κουτάλι της σούπας μέλι με ένα κουτάλι σούπας κανέλα και αλείψτε το μίγμα στα σημεία που έχει έκζεμα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Φυσική Ομορφιά...

Φυσική Ομορφιά συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ