Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

3 σταδια για τον τελειο λαιμο!

 

Συμβουλές ομορφιάς για ένα τέλειο ντεκολτέ  

Η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ μπορεί να μην αποτελεί συχνά σημείο μακιγιάζ, όμως πάνω της κατακάθονται ίχνη σκόνης και νέφους, οπότε ο καθαρισμός δεν θα πρέπει να ξεκινάει από το μέτωπο και να σταματάει στο πηγούνι, αλλά να επεκτείνεται και παρακάτω. Ανακαλύψτε λοιπόν τα βασικά στάδια που θα πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινή περιποίηση αυτής της ευαίσθητης περιοχής.

-Πρώτο στάδιο: καθαρισμός. Κάθε φορά που ξεβάφεστε, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για το λαιμό και το ντεκολτέ τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιείτε και για το πρόσωπο: γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν. Ξεπλυθείτε καλά με χλιαρό νερό και, αν νιώσετε ότι το δέρμα τραβάει, τότε περάστε αμέσως ένα πιο ντελικάτο προϊόν καθαρισμού, κατά προτίμηση κάποιο που θα σας συστήσει ο φαρμακοποιός ή ο δερματολόγος σας.

-Δεύτερο στάδιο: ενυδάτωση. Γι’ αυτήν την περιοχή, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε προϊόντα εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά, θρεπτικά, συσφιχτικά και αντιρυτιδικά συστατικά, αλλά και ενισχυμένα με φίλτρα κατά των υπεριωδών ακτινών.

-Τρίτο στάδιο: σύσφιγξη. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κρέμα προσώπου στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, για να την κάνετε να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και παράλληλα να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, πραγματοποιήστε ένα εύκολο, αλλά πολύ αποτελεσματικό αυτομασάζ. Ακουμπήστε την παλάμη του ενός χεριού σας πάνω στη βάση του ντεκολτέ και ανεβείτε μέχρι το πηγούνι ασκώντας ελαφριές ρυθμικές πιέσεις, που να αγκαλιάζουν τον λαιμό. Έπειτα, περάστε στην πίσω πλευρά. Ξεκινήστε από τη βάση του αυχένα και, με απαλά χτυπηματάκια, κατεβείτε αργά προς τους ώμους, μέχρι όπου μπορείτε να φτάσετε.

 

-Τέταρτο στάδιο: τόνωση. Σκύψτε το πηγούνι σας μπροστά και στη συνέχεια τεντώστε προς τα πάνω τον αυχένα σας, σαν να προσπαθείτε να ψηλώσετε. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 10 φορές τη μέρα για να τονώσετε τους μυς της περιοχής. Επιπλέον, μία φορά τη βδομάδα, πραγματοποιείτε μία ελαφριά θεραπεία απολέπισης, για να διεγείρετε την κυτταρική ανανέωση. Και τέλος, θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε συστηματικά αντιρυτιδικά προϊόντα που να συσφίγγουν και να αναδομούν την επιδερμίδα.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr