Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Ο υπνος βοηθα να χασουμε τα περιττα κιλα

Μία ώρα επιπλέον βραδινού ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, σύμφωνα με αμερικάνικη μελέτη που δημοσιεύτηκες στο επιστημονικό έντυπο Sleep. Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχική Υγείας υποστηρίζει ότι αυτά οφείλεται στη λεπτίνη, μια χημική ουσία που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία ελέγχει τα ποσοστά λίπους του σώματος. Η έλλειψη ύπνου λοιπόν, ίσως επηρεάζει τις ορμόνες που ευθύνονται για «κάψιμο» των θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες ΈΘΕΣΑΝ ΥΠΌ ΙΑΤΡΙΚΉ ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗ ΣΧΕΔΌΝ 5.000 ενήλικες, ηλικίας από 27 έως 40 ετών για περίοδο 13 ετών. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ο μέσος όρος ύπνου έπεσε από 7,7 ώρες σε 7,3 ώρες για τις γυναίκες και από 7,1 ώρες σε 6,9 ώρες για τους άντρες. Κατά τη διάρκεια των 13 ετών οι συμμετέχοντες αύξησαν το βάρος τους κατά 2.500 γραμμάρια. Εκείνοι οι οποίοι πήραν το περισσότερο βάρος κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες,

Read more...

Γυμναστηριο; Μην το αναβαλλεις για αυριο!!!

Ποια είναι η δική σας δικαιολογία; Δεν έχετε χρόνο; Είστε πολύ πιεσμένοι από τη δουλεία; Δεν σας αρέσει το γυμναστήριο; Δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλατε; Το πρόγραμμα είναι εξοντωτικό; Όποια δικαιολογία κι αν επικαλείστε, υπάρχει πάντα ο χρόνος και ο τρόπος να εντάξετε τη γυμναστική στον τρόπο ζωής σας. Αρκεί να πάρετε απόφαση, να μην αναιρέσετε και να συνειδητοποιήσετε ότι ένα καλλίγραμμο σώμα θέλει θυσίες. Μην αναβάλλετε για αύριο, λοιπό, αυτό που μπορείτε να κάντε σήμερα. Ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός μήνας για να ξεκινήσετε γυμναστήριο, κηρύσσοντας πόλεμο κατά της παχυσαρκίας, αλλά και της… αναβλητικότητας!

 

Read more...

Αποτοξινωθειτε από τις καταχρησεις του καλοκαιριου

Σεπτέμβρης: μήνας επιστροφής στο σπίτι, μετά την ανεμελιά και τη χαλάρωση του καλοκαιριού. Και τώρα επιστρέφοντας στη δουλεία και στους γνώριμους καθημερινούς μας ρυθμούς, χρειάζεται να ξαναβρούμε την φόρμα μας για να αντιμετωπίσουμε με υγεία και με θετική ενέργεια το χειμώνα που έρχεται.

Read more...

Τα καλυτερα τρικ για να ειστε παντα σε φορμα!

Καταρχήν, πρέπει να μάθουμε να διαλέγουμε με σύνεση προϊόντα που θα ωφελήσουν την υγεία μας. Ακόμη και όταν τρώμε έξω όμως, πρέπει να επιλέξουμε μεν εκείνο που μας αρέσει, όμως ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη γραμμή μας.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr