Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

CrossFit: H γυμναστικη του μελλοντος

                Είναι μια νέα τάση και σιγά σιγά κατακτάει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική με την άρση βαρών και τον στίβο με την κωπηλασία. Η προπόνηση δεν είναι ποτέ ίδια, αλλά αλλάζει κάθε φορά και βασίζεται στο στοιχείο της έκπληξης. Μπορεί να εγγυηθεί τον απόλυτο στόχο του 6-pack κοιλιακών , σε σχετικά ελάχιστο χρόνο.

Περιλαμβάνει  ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που αποτελείται από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, της κωπηλατικής και του στίβου, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μη χάνουν το ενδιαφέρον τους. Ο ασκούμενος καλείται να τις εκτελέσει με ένταση, έχοντας απέναντί του ως βασικό αντίπαλο τον χρόνο. Ουσιαστικά, τo CrossFit δεν εστιάζει μόνο στη δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των 10 χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης.

Τελικό αποτέλεσμα είναι να αναπτύσσεται αρμονικά το σώμα. Ο στόχος της μεθόδου δεν είναι να τελειοποιηθείς σε έναν συγκεκριμένο τομέα, αλλά να γίνεις ανταγωνιστικός σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος ασκήσεων και δοκιμασιών. Μέρα με την μέρα φαίνεται να το προτιμούν όλο και περισσότεροι  επαγγελματίες αθλητές. Πέρα όμως απ’ αυτό , απευθύνεται και σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Η προπόνηση ακολουθεί τις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες του καθενός ξεχωριστά. Επομένως δώστε του μια ευκαιρία , γιατί καλοκαίρι έχουμε και η παραλία είναι κοντά.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr