Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Κολύμβηση και υγιεινή άσκηση

 

Εάν ψάχνετε ένα άθλημα το οποίο να σας βοηθάει στην απώλεια βάρους, στη βελτίωση της αντοχής σας και στο χτίσιμο των μυών σας, τότε το κολύμπι είναι αυτό που ζητάτε. Είναι ένας αερόβιος τρόπος άσκησης που γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα

 

1. Θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία

Η κολύμβηση θα σας κάνει πιο υγιείς, ειδικά αν κολυμπάτε συχνά και τελειοποιείτε την τεχνική σας. Είναι αλήθεια ότι όσο καλύτερη είναι η τεχνική σας, τόσο περισσότερο θα επωφεληθείτε από το κολύμπι από την άποψη της φυσικής κατάστασης

2. Χτίζει τους μύες σε όλο το σώμα

Όλοι μας κοιτάξαμε με θαυμασμό τα σώματα των κολυμβητών των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν και λίγες ώρες κολύμβησης κάθε εβδομάδα είναι απίθανο να οδηγήσουν σε αντίστοιχες αλλαγές στον κορμό σας, το κολύμπι θα κάνει τους μύες σε όλο το σώμα σας όλο και πιο δυνατούς. Η κολύμβηση ενισχύει τους μύες από πάνω προς τα κάτω αρκετά γρήγορα, ειδικά σε σύγκριση με άλλα αθλήματα.

3. Οι τραυματισμοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι

Με το νερό να υποστηρίζει το σωματικό βάρος σας, το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον καθένα να αθληθεί χωρίς να ασκήσει πίεση στις αρθρώσεις του.

Είναι το μόνο άθλημα που δεν παίζει ρόλο το βάρος σας, έτσι είναι πραγματικά δύσκολο να τραυματιστείτε στην πισίνα

4. Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Λόγω των βαρυτικών ιδιοτήτων της πισίνας, η κολύμβηση χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης για τους υπέρβαρους ανθρώπους χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα τους. Μπορεί να μην καίει θερμίδες γρήγορα, όπως κάποιες άλλες, πιο έντονες, προπονήσεις, αλλά θα κάνει καλή δουλειά από την άποψη της απώλειας βάρους.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr