Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Οδηγος «πρωτων βοηθειων» για καλη σχολικη χρονια

Προσγειωθείτε… ομαλά στους ρυθμούς του σχολείου

Ο Αύγουστος μας αποχαιρέτησε, οι διακοπές τελείωσαν και κάθε… κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του. Πόση εύκολη είναι όμως η επιστροφή στην πόλη και την πειθαρχία, ιδίως για τους μικρούς «κατεργάρηδες» που μετά από τρείς μήνες ξενοιασιάς και ατελείωτου παιχνιδιού πρέπει να επιστρέψουν και πάλι στα θρανία, στο πολύ πρωινό ξύπνημα και στις σχολικές υποχρεώσεις; Φυσικά δεν μπορούν από τη μια μέρα στην άλλη να περάσουν από τον ανέμελο ρυθμό του καλοκαιριού στη σταθερή  και αυστηρή ρουτίνα που απαιτείται για το σχολείο. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να τα βοηθήσουμε να «προσγειωθούν»… ομαλά στη νέα σχολική πραγματικότητα;

 

Read more...

Ο “κακος λυκος” δεν φοβιζει πια!

Οι παλαιότερες γενιές μεγάλωσαν με το φόβο του «μπαμπούλα», του «αράπη», του «κακού λύκου» ή του «παλιατζή». Σήμερα τα ελληνόπουλα συνεχίζουν να φοβούνται, αλλά οι φόβοι τους έχουν πλέον αλλάξει αντικείμενο, το οποίο απέχει μακράν από εκείνο των παλαιότερων γενιών.

 

Read more...

Η ψυχολογια του παιδιου στην κατασκηνωση

Καλοκαιράκι προ των πυλών και πολλοί γονείς σκέφτονται να στείλουν το παιδί τους στην κατασκήνωση. Γνωρίζετε όμως πώς θα κάνετε την κατάλληλη επιλογή και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσει το παιδί σας, περνώντας το καλοκαίρι του μακριά σας;

Read more...

Τι μας αποκαλυπτουν οι παιδικες ζωγραφιες;

Της Ιωάννας Μπούσγου

Η νέα τάση της Ψυχολογίας ερμηνεύει συνεχώς τις ζωγραφιές των παιδιών που γι’ αυτήν αποτελεί μια γλώσσα… «κρυφή». Τα παιδικά σχέδια και σύμβολα, αλλά και τα χρώματα που χρησιμοποιεί κάθε παιδί, καθρεφτίζουν την παιδική προσωπικότητα και σκέψη. Γνωρίστε κι εσείς αυτόν τον «μυστικό» τρόπο για να ανακαλύψετε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού σας.

 

Read more...

Ελλειψη προσοχης & υπερκινητικοτητα: ποτε αποτελουν διαταραχη;

Παρατηρούμε συχνά πολλά παιδιά και ιδίως αγόρια, να είναι ζωηρά, αεικίνητα, παρορμητικά. Αυτό, εκτός του ότι δυσκολεύει τη ζωή των γονιών και των παιδαγωγών του, δεν αποτελεί απαραίτητα κάποιο πρόβλημα. Όταν όμως η υπερκινητικότητα ξεπερνά τα όρια της ηλικίας του παιδιού και διαπιστώνεται παράλληλα σημαντική έλλειψη προσοχής και παρορμητικότητα, τότε πιθανόν το παιδί να πάσχει από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr