Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Τα 8 tips για να συγκεντρωθει για τις Πανελληνιες

Δύσκολη περίοδος για τα παιδιά που για πρώτη φορά στην ζωή τους θα πρέπει να διαγωνιστούν σε εξετάσεις που μπορούν να κρίνουν το μέλλων τους. Αν και το σύστημα αυτό έχει πολλά προβλήματα και ελπίζουμε να είναι όντως η τελευταία χρονιά που εφαρμόζεται , δυστυχώς όμως είναι μια πραγματικότητα. Μαζί με τον Γολγοθά άγχους που περνάνε τα παιδιά, άλλο τόσο περνάνε και οι γονείς. Για αυτό το Υγεία και Ευεξία σας προτείνει 8 κόλπα που θα βοηθήσουν το παιδί σας να σκίσει.

1.Να έχει ένα βολικό περιβάλλον εργασίας. Μπορεί να μην είναι το υπνοδωμάτιο του. Υπάρχουν παιδιά που μπορεί να την έβγαλαν στο μπαλκόνι με καφέ. Να Βρει ένα ήρεμο μέρος, ιδανικά χωρίς τηλεόραση ή υπολογιστή κοντά. Να είναι αναπαυτικό και ήρεμο.

2.Πριν ξεκινήσει, να έχει  μαζέψει  ό,τι χρειάζεσαι μπροστά του. Αυτό θα τον βοηθήσει να μην αποσυγκεντρώνεται συνέχεια ψάχνοντας στυλό ή σημειώσεις. Να μην χρειάζεται να σηκώνει τα μάτια του από την μελέτη. Αν το μάθει αυτό θα τον βοηθήσει να διαβάζει και για τις εξεταστικές της σχολής που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

3. Να βρει έναν συμπάσχοντα να διαβάσει μαζί. Κατά προτίμηση κάποιον που διαβάζει για το ίδιο μάθημα, είναι καλός στη συγκέντρωση και δεν είναι ο κολλητός του. Ο κολλητός μπορεί να τον αποσπάσει με γέλια και κουτσομπολιά. Δεν το θέλουμε αυτό. Μια καλή ιδέα είναι αυτός που θα διαβάζει μαζί του να είναι καλύτερος μαθητής από εκείνον.

4. Προμηθεύστε τα παιδιά με τα σωστά σνακ. Μπάρες δημητριακών, φρούτα και νερό ,είναι οι καλύτερες επιλογές. Πρέπει να ξέρετε  ότι όσο πιο κακής ποιότητας τροφή λαμβάνουν, τόσο χαμηλότερη απόδοση θα έχουν.

5. Να κάνει μικρά διαλείμματα. Για παράδειγμα, 10 λεπτά κάθε 45 λεπτά διαβάσματος. Σε κάθε περίπτωση όμως, μην ξεπερνάει τα 20 λεπτά γιατί θα βγει τελείως από το ρυθμό. Μια ιδέα είναι να βάζει ξυπνητήρι στο κινητό. Άλλος σύμμαχος για τα διαλείμματα είναι το περπάτημα, που καθαρίζει το μυαλό.

6.Να κάτσει και να διαβάσει! Έχουμε φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες, ήρθε λοιπόν η ώρα της κρίσεως. Είναι το παιδί και τα βιβλία του και δυστυχώς εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ας χρησιμοποιήσει μερικά  κόλπα, όπως το να φτιάχνει αστεία τραγούδια ή ποιήματα με στοιχεία που έχει να μάθει απ’ έξω. Αν δεν έχει πολύ χρόνο, να κανονίσει να ξέρει  πρώτα τις πιο σημαντικές πληροφορίες, και μετά να συνεχίσει με τις επόμενες.

8.Προσπαθήστε να βοηθήσετε τα παιδιά να αποβάλουν το άγχος .Να μην πανικοβάλλονται! Όταν μας καταλαμβάνει ο πανικός, κάνουμε λάθη. Το χειρότερο σενάριο είναι αντιμετωπίσιμο και αυτό πρέπει να το ξέρουν . Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και πρέπει να το πολεμάμε.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr