Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Συνδρομο πληξης …στην κρεβατοκαμαρα σας;

Καθημερινότητα, προβλήματα, ρουτίνα, συνήθεια ή επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που πολλές φορές χρειάζεται να ασχολούμαστε με διάφορα. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι δεν αρκεί να έχουμε μια σχέση, αλλά πρέπει και να τονώνουμε συνεχώς την ερωτική μας ζωή. Τι χρειάζεται λοιπόν να κάνουμε όταν τα «μαύρα φεγγάρια» αρχίζουν να σκιάζουν και το δικό μας κρεβάτι;

Η σεξουαλική συμπεριφορά αποκαλύπτει περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο την αληθινή προσωπικότητα ενός ατόμου, αφού την προστάζουν τα βαθύτερα ένστικτα και όχι η λογική. Πολλές φορές, στην κρεβατοκάμαρα βρίσκουμε το θάρρος να κάνουμε πράγματα που στην καθημερινή ζωή δεν τα διανοούμαστε καν. Κάτω από τα σεντόνια, η ντροπή παραχωρεί τη θέση της στην τόλμη, ενώ τη νευρικότητα διαδέχεται μία όαση γαλήνης. Ας ρίξουμε λοιπόν μία διερευνητική ματιά στην κρεβατοκάμαρά μας κι ας αποκωδικοποιήσουμε τη σεξουαλική μας ζωή…

Δώστε φωνή στα συναισθήματά σας

Είναι ωραίο να αφήνουμε κάθε τις αισθήσεις να μας παρασύρουν, όμως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μία σιωπή γεμάτη πάθος και την επίμονη άρνηση έκφρασης των συναισθημάτων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όμως η απόλυτη σιωπή μπορεί να κρύβει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη σχέση. Όπως εξηγούν ειδικοί ψυχολόγοι, στην καθημερινή ζωή, το ζευγάρι επικοινωνεί με κινήσεις, βλέμματα και λέξεις. Στο σεξ, το σώμα και τα βαθύτερα ένστικτα παίρνουν το πάνω χέρι, όμως δεν θα πρέπει να παραμελούνται και τα υπόλοιπα μέσα επικοινωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ψυχολόγοι συνιστούν στα ζευγάρια που διανύουν περιόδους κρίσης, να προσπαθούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Με άλλα λόγια, είναι πολύ σημαντικό να λέει κανείς «σ’ αγαπώ», όσο είναι και να το δείχνει. Πώς θα μάθουμε όμως το σύντροφό μας να δίνει φωνή στα συναισθήματά του; Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να τον πολιορκούμε με ερωτήσεις που προκαλούν ασφυξία, όπως «Θα μου πεις ότι με αγαπάς; Και πόσο πολύ με αγαπάς; Νιώθεις όπως παλιά;». Με αυτόν τον τρόπο, το πιο πιθανό είναι ότι θα τον εκνευρίσουμε. Είναι καλύτερα να αρχίσουμε εμείς πρώτοι να εκφράζουμε στο σύντροφό μας αυτά που νιώθουμε. Είναι εγγυημένο ότι θα μας ανταμείψει με το ίδιο νόμισμα.

Νικήστε την ανία

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως στις μακροχρόνιες σχέσεις, είναι ότι οι άντρες θεωρούν πλέον τόσο δεδομένες τις συντρόφους τους που δεν μπαίνουν στον κόπο να προτείνουν νέα πράγματα αναζητώντας νέους τρόπους διασκέδασης και ικανοποίησης.

Αν θέλουμε να «ξυπνήσουμε» το σύντροφό μας από την αδράνειά του, δεν έχουμε παρά να τον προκαλέσουμε. Για να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό που υπήρχε στον πρώτο καιρό της σχέσης, θα πρέπει να διεγείρουμε τη φαντασία του όχι μόνο στο σεξ, αλλά και στις απλές καθημερινές καταστάσεις. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να τον ταρακουνήσουμε και να τον βάλουμε στη διαδικασία να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα. Να του μεταδώσουμε δηλαδή το ερέθισμα και να τον αφήσουμε να δράσει. Να του χαρίσουμε το κίνητρο που του λείπει για να νικήσει την ανία του.

Το άγχος για διαρκή ανανέωση

Όσο προβληματική είναι η ανία στην ερωτική ζωή εξίσου ανησυχητική όμως μπορεί να είναι και η ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά: δηλαδή το άγχος για διαρκή ανανέωση στην κρεβατοκάμαρα. Η επίμονη αναζήτηση νέων ερωτικών ερεθισμάτων από μέρους του συντρόφου μας δεν είναι απαραίτητα καλό σημάδι, ειδικά αν εμείς μπαίνουμε στη διαδικασία να ακολουθούμε τα ερωτικά του μονοπάτια, μόνο και μόνο για να τον ικανοποιούμε. Τόσο στην περίπτωση της μονοτονίας, όσο και σε αυτήν της υπερ-ποικιλίας, οι ψυχολόγοι συνιστούν μία ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στο ζευγάρι, διαφορετικά η σιωπή μπορεί να οδηγήσει σε κρίση.

Έλλειψη οικειότητας η περιορισμένη ερωτική επαφή

Κάποιοι άντρες δείχνουν να περνάνε καλά στο κρεβάτι, όμως ξετρελαίνονται ιδιαίτερα με το στοματικό έρωτα. Όπως εξηγούν έμπειροι ψυχολόγοι, αν ο σύντροφός μας εμφανίζει εμμονή με το στοματικό σεξ, τότε είναι πιθανό να φοβάται τη μεγάλη οικειότητα και γι’ αυτό επιλέγει ασυναίσθητα ένα σεξουαλικό είδος με περιορισμένη σωματική επαφή. Η καλύτερη αντιμετώπιση στην προκειμένη περίπτωση είναι ο διάλογος. Αν η απάντηση του συντρόφου μας είναι κοινή, όπως «είμαι κουρασμένος αυτήν την περίοδο και δυσκολεύομαι να διατηρήσω τη στύση μου χωρίς στοματική διέγερση», τότε πιθανά να μην συντρέχει λόγος ανησυχίας. Όμως, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το σύμπτωμα, ειδικά αν συνοδεύεται και από άλλες ενδείξεις αδιαφορίας.

Όλα εδώ και τώρα

Για ορισμένους άντρες, το ιδανικό σεξ είναι σύντομο και έντονο – χωρίς να τίθεται θέμα πρόωρης εκσπερμάτισης. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η μικρή σημασία στα προκαταρκτικά χάδια και το βιαστικό πέρασμα στο «κυρίως πιάτο» μπορεί να οφείλονται σε μία ανάγκη άμεσης εκτόνωσης, όμως είναι πιθανό να αποκαλύπτουν και την αδιαφορία ενός άντρα απέναντι στη σύντροφό του και τις ανάγκες της.

Αν και κάποιες φορές το γρήγορο σεξ αρέσει και στις γυναίκες, σε γενικές γραμμές δεν τους προσφέρει ικανοποίηση καθότι εκείνες έχουν ανάγκη από περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερα ερεθίσματα για να φτάσουν στην κορύφωση. Συνεπώς, πίσω από την αντρική ταχύτητα μπορεί να κρύβεται μία πρώτη ένδειξη αδιαφορίας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να εκφράσουμε άμεσα τη δυσαρέσκειά μας, διαφορετικά ο σύντροφός μας μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να συνεχίσει το «ράλι» του.

Λίγες συμβουλές δε βλάπτουν…

· Αν η ζωή σας πηγαίνει καλά, τότε και το σεξ θα είναι καλό. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να απαιτείτε να έχετε μία καυτή σεξουαλική ζωή, αν σπαταλάτε όλη την ενέργειά σας σε οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα, τσακωμούς με συναδέλφους, πληρωμές τσουχτερών λογαριασμών, κτλ. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δώσετε λύση σε όλα τα προβλήματά σας, προσπαθήστε να απλουστεύσετε τη ζωή σας για να επιστρέφετε στο σπίτι με λίγη ενέργεια… την οποία να εκτονώνετε κάτω από τα σκεπάσματα!

· Ένας χρυσός κανόνας για καλή σεξουαλική ζωή είναι: ποτέ μην κάνετε συγκρίσεις! Οι παραλληλισμοί με προηγούμενους εραστές ή φιλικά ζευγάρια μόνο άσχημα θα κάνουν το σύντροφό σας να νιώσει, και όχι ανταγωνιστικά όπως μπορεί να νομίζετε.

· Συνηθίζετε να κάνετε έρωτα στο σκοτάδι; Δοκιμάστε κάποιες φορές να κρατήσετε τα φώτα αναμμένα. Αν αντιθέτως κάνετε σεξ συνήθως με τα φώτα αναμμένα, τότε σβήστε τα για αλλαγή και παραδοθείτε στις αισθήσεις σας. Αμέσως, η σεξουαλική σας ζωή θα πάρει άλλο νόημα.

· Είναι ωραίο να παραδίνεστε στα άγρια ένστικτά σας, όχι όμως και στην ακαταστασία. Το καθαρό σώμα, τα καινούργια εσώρουχα, τα φρέσκα σεντόνια είναι λεπτομέρειες που δεν θα πρέπει να παραμελείτε: αποτελούν μία ακόμα ένδειξη ότι σας αρέσει να έρχεστε κοντά με το σύντροφό σας και ότι κάνετε τα πάντα έτσι ώστε κάθε επαφή να σας μένει αξέχαστη.

· Κάποιο βράδυ δεν έχετε σεξουαλική διάθεση; Κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να πιεστείτε.

Τονώστε την ερωτική σας διάθεση…εναλλακτικά

Φυσικά αφροδισιακά: οι Κινέζοι και οι Κορεάτες εδώ και 5.000 χρόνια επιμένουν ότι η ρίζα του φυτού τζίνσενγκ έχει την ιδιότητα να διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία. Τελευταία ως «αφροδισιακό» ακούγεται και το γκίνγκο μπιλόμπα, που τα φύλλα και οι καρποί του χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικό της ανδρικής σεξουαλικότητας.

Εναλλακτικές θεραπείες: η ρεφλεξολογία αναγνωρίζεται διεθνώς ως σημαντική βοηθητική μέθοδος στο ξεμπλοκάρισμα και την επαναφορά της σεξουαλικής ενέργειας η οποία πηγάζει από τα νεφρά. Τα αντανακλαστικά σημεία που διεγείρονται με τη ρεφλεξολογία βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών και συγκεκριμένα κάτω από τη φτέρνα.

Μασάζ με αιθέρια έλαια: ορισμένα αιθέρια έλαια αποδεικνύονται αποτελεσματικά στην περίπτωση της σεξουαλικής υποτονικότητας. Διεγερτική δράση διαθέτει το αιθέριο έλαιο του γιασεμιού, του ιλάνγκ ιλάνγκ, του σανταλόξυλου κ.ά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κάνοντας μασάζ στην οσφυϊκή χώρα, τους γλουτούς, τα πέλματα ή χαμηλά στην κοιλιά μεταξύ ομφαλού και εφηβαίου.

Αφροδισιακές τροφές: η αναζήτηση ερωτικής διάθεσης μέσα από τις τροφές είναι παλιά υπόθεση, με μεγάλη μάλιστα ποικιλία. Ενδεικτικά αναφέρουμε την κανέλα, που έχει εξαιρετικά τονωτική δράση στους ερωτικά αδιάφορους και τη μέντα, που σε μεγάλες δόσεις προκαλεί ισχυρή ερωτική διέγερση.

Bιταμίνες: Οι βιταμίνες Α και Ε παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σεξουαλικών ορμονών, ενώ ο ψευδάργυρος επηρεάζει τις σεξουαλικές ορμές και την ποσότητα του σπέρματος.

Τα αρωματικά κεριά και τα αιθέρια έλαια περιέχουν αρώματα που μπορούν να προσθέσουν αισθησιασμό στο κρεβάτι σας.

 

 

Last modified onTuesday, 09 December 2014 09:49
  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr