Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Επιτρεπεται το σεξ οταν υπαρχει μυκητιαση ;

Η φαγούρα και το τσούξιμο που προκαλεί η λοίμωξη των γεννητικών οργάνων από μύκητες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να… φουντώσει η λίμπιντο, αν υποθέσουμε όμως ότι μια γυναίκα έχει όρεξη για σεξ, επιτρέπεται να το κάνει;

Και ναι και όχι, είναι η απάντηση των ειδικών… Η μυκητίαση των γεννητικών οργάνων δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν ερεθισμό της κολπικής οδού επομένως  αν η γυναίκα νιώθει άνετα, μπορεί να κάνει σεξ.

Προσοχή πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τα παρακάτω:

1. Το σεξ μπορεί να επιδεινώσει τη λοίμωξη

Η μυκητίαση των γεννητικών οργάνων προκαλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του μύκητα Candida. Ο μύκητας αυτός ζει φυσιολογικά στα γυναικεία γεννητικά όργανα, ωστόσο κάποιο εξωτερικό ερέθισμα –όπως η έκθεση στο σπέρμα, σε ένα λιπαντικό ή στο λάτεξ του προφυλακτικού– μπορεί να απορρυθμίσει την ισορροπία των μυκήτων, προκαλώντας ή επιδεινώνοντας το πρόβλημα, σύμφωνα με τη Σέπερντ. Αν μια γυναίκα υποψιάζεται ότι κάποια από τις παραπάνω αιτίες προκάλεσε τη λοίμωξη, καλό θα είναι να αποφύγει το σεξ μέχρι να υποχωρήσουν εντελώς τα συμπτώματα και να συμβουλευτεί γιατρό ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχει κάποια αλλεργία.

2. Η λοίμωξη μπορεί να μεταδοθεί

Αν και οι μύκητες των γεννητικών οργάνων δεν θεωρούνται σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, υπάρχει μια μικρή περίπτωση να μεταδοθούν στον σύντροφο. Σύμφωνα με το Γραφείο για την Υγεία της Γυναίκας, μια υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, περίπου το 15% των αντρών εμφανίζουν εξάνθημα και φαγούρα στα γεννητικά τους όργανα μετά τη σεξουαλική επαφή αν η σύντροφός τους έχει διαπιστωμένη λοίμωξη από μύκητες. Στην περίπτωση αυτή πρέπει και ο άντρας να λάβει θεραπεία. Σημαντικό: Τα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση των μυκήτων μπορεί να φθείρουν το προφυλακτικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο να σπάσει. 

Αν είναι ήπια, η μυκητίαση κατά πάσα πιθανότητα θα υποχωρήσει εντός 48 ωρών από την έναρξη της θεραπείας. Για τις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις (τέσσερα ή και περισσότερα επεισόδια τον χρόνο), συνήθως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και κυρίως η συμβουλή του γιατρού για την πρόληψη επόμενων μυκητιάσεων.

Last modified onMonday, 02 July 2018 14:49
  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr