Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Eχουν οι γυναικες ονειρωξη;

 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 37% των γυναικών έχει βιώσει μια σχετική εμπειρία ονείρωξης ενώ κοιμάται. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο νυχτερινός οργασμός στο γυναικείο μυαλό δεν έχει ως προαπαιτούμενο ένα σεξουαλικά φορτισμένο όνειρο, ούτε απαιτεί να είναι νύχτα για να έρθει. Αρκεί ο ύπνος. Βασικά, δεν προϋποθέτει καν ερεθισμό στην προφανή περιοχή.

Υπάρχουν γυναίκες που έρχονται σε οργασμό και μόνο με τη σκέψη, αυτό λένε οι κλινικοί σεξολόγοι, το οποίο επιβεβαιώνεται και από μια παλιότερη έρευνα κατά την οποία κάποιες κυρίες θεωρούσαν μέχρι και περιττή τη σωματική διέγερση στην επίτευξη του οργασμού. Οι αιτίες του νυκτερινού οργασμού και της πιθανής εκσπερμάτισης δεν έχουν διευκρινισθεί απολύτως.

Ίσως να οφείλονται στη μη εκτόνωση της σεξουαλικής δραστηριότητας ή σε σεξουαλικές επιθυμίες που κατά την διάρκεια της ημέρας κάποιος μπορεί να μη θέλει ή να μη μπορεί να ολοκληρώσει. Κοινώς, απωθημένα. Ως βασικός παράγοντας για ένα «υγρό όνειρο» είναι σίγουρα ο εγκέφαλος και κυρίως το υποσυνείδητο τμήμα του, το οποίο παραμένει τόπος- μυστήριο για μας. Κι ενώ οι περισσότεροι άνδρες έχουν ονειρώξεις συνήθως τις πρώτες δεκαετίες της ζωής τους, στις γυναίκες εμφανίζονται κυρίως από τα 40 και μετά.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr