Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

3 κολπα για το "πρωτακι" σας...

 

Ξεκίνησαν τα μαθήματα; Βοηθήστε το παιδί σας στην πρώτη εμπειρία του στο σχολείο.

Είναι σημαντικό να το βοηθήσετε να ξεκινήσει σωστά τη σχολική του ζωή θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα παγιωθούν με το πέρασμα των χρόνων. Έτσι το παιδί σας θα περνάει τις τάξεις αφομοιώνοντας εύκολα και αποτελεσματικά τις γνώσεις 

 

Δημιουργήστε κατάλληλο περιβάλλον

Πρώτα από όλα, είναι καθοριστικής σημασίας να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ήσυχο, που να επιτρέπει στο παιδί σας να διαβάζει χωρίς να ενοχλείται από αδικαιολόγητους θορύβους. Τις ώρες λοιπόν της μελέτης, κλείστε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και απομακρύνετε οποιαδήποτε πηγή θορύβου μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του.

 

Καθορίστε συγκεκριμένο ωράριο

Εξίσου σημαντικό είναι να ορίσετε ένα συγκεκριμένο ωράριο για το διάβασμά του. Μην το βάζετε να διαβάζει αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό. Δώστε του λίγο χρόνο να χαλαρώσει πριν αρχίσει να ασχολείται με τα μαθήματά του. Όμως, τη στιγμή που έχετε ορίσει για διάβασμα, μην δεχτείτε καμία δικαιολογία: θα πρέπει να αφήσει τα παιχνίδια του και να στρωθεί στη μελέτη. Μεγαλώνοντας θα του είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί με αυτόν τον ρυθμό διαβάσματος και μπορεί να αυξήσει μόνο του τις ώρες μελέτης όταν τα μαθήματα γίνουν πιο δύσκολα.

 

Τέλος, συνηθίστε το να δίνει προτεραιότητα στο πιο δύσκολο μάθημα, όσο το μυαλό του είναι ακόμα ξεκούραστο.

Εσείς προσπαθήστε να βρίσκεστε στο σπίτι και να είστε κοντά του μόλις σας το ζητήσει, χωρίς όμως να στέκεστε συνέχεια από πάνω του. Θα πρέπει να μάθει να φέρνει εις πέρας το διάβασμα μόνο του, αλλά παράλληλα να γνωρίζει ότι θα τρέξετε δίπλα του αμέσως μόλις σας φωνάξει. Αυτό αποτελεί σημαντική ψυχολογική υποστήριξη για το παιδί σας. Μπορείτε να του δείξετε τον τρόπο για να διαβάζει, κάποιες τακτικές, δεν πρέπει όμως να κάθεστε να διαβάζετε μαζί. Είναι κάτι που δε βοηθά το παιδί σας, ίσα-ίσα που το κάνει να αισθάνεται ότι δεν του έχετε εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει μόνο του.

 

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr