Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Εσεις γνωριζετε πως το κουτσομπολιο ειναι...θεραπευτικο;

 

Το κουτσομπολιό δεν επιτελεί μόνο κοινωνική λειτουργία, αλλά είναι και ψυχοθεραπευτικό! Έτσι οι ειδικοί φέρνουν στο φως ορισμένες θετικές πτυχές του.

Βελτιώνει τη διάθεση

Το να διηγείσαι και να σχολιάζεις πράγματα των άλλων προκαλεί εύθυμη διάθεση και ενδιαφέρον.

 

Επιτρέπει την απελευθέρωση από το στρες

Το να αφιερώνεσαι στο κουτσομπολιό έχει μια αξία αγχολυτική, συμβάλλει στην απελευθέρωση των συναισθημάτων, ιδίως των αρνητικών όπως η επιθετικότητα. Ιδίως επειδή τα γεγονότα που μεταφέρονται αφορούν κάποιο άλλο άτομο, αισθανόμαστε εξουσιοδοτημένοι να εκφράσουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, να πάρουμε θέση, να κάνουμε κριτική.

 

Δημιουργεί διαφυγή από προβλήματα

Η κρίση του γάμου της Μαντόνα, οι πρώτες φωτογραφίες των διδύμων του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί… Η τάση για κουτσομπολιό δημιουργεί μια ευχάριστη χωρίς περιπλοκές, που απασχολεί το μυαλό με μια χαλαρή δραστηριότητα και μπορεί να σπάσει τη ρουτίνα της πραγματικότητας και να απομακρύνει το νου από τις καθημερινές ανησυχίες.

 

Ενισχύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη

Τα κουτσομπολιά βοηθούν στην ενίσχυση των σχέσεων. Μπροστά στο μηχάνημα του καφέ, στο γυμναστήριο, κάτω από την ομπρέλα, το να διηγείσαι κάτι σε κάποιον επιβεβαιώνει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Είναι σαν να λέει: «μοιράζομαι αυτή την απολύτως μυστική είδηση μαζί σου επειδή σου έχω εμπιστοσύνη». Αυτό δεν έχει παρά να κάνει τον άλλο να αισθάνεται σημαντικός. Έχει αποδειχθεί ότι το κουτσομπολιό μαζί με συναδέλφους στο χώρο της δουλειάς συμβάλλει στο να κάνει την ομάδα πιο ενωμένη.

 

 

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr