Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Γνωριστε τον χαρακτηρα σας μεσα απο τις....μουντζουρες σας!

Μάθετε τις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας σας, όπως τις αποκαλύπτουν τα σχεδιάκια που ζωγραφίζετε ασυναίσθητα

Σίγουρα, σας έχει τύχει πολλές φορές να πιάνετε σε ανύποπτο χρόνο τον εαυτό σας να μουντζουρώνει ασυναίσθητα σε ένα φύλλο χαρτί ή μάλλον να σχεδιάζει το ίδιο σχέδιο ξανά και ξανά.

- Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον να δημιουργεί ασυναίσθητα σκαριφήματα σε ένα φύλλο χαρτί;

 

- Γιατί ξαφνικά, ενώ κάνει κάτι άλλο, πιάνει το στυλό και αρχίζει να σχεδιάζει;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η κίνηση λειτουργεί ως ένα είδος εκτόνωσης των σκέψεων, κυρίως των αρνητικών αλλά όχι μόνο. Τα σχεδιάκια αυτά δηλαδή γίνονται ένα θεραπευτικό μέσο, αφού επιτρέπουν στην ψυχή να εκφραστεί χωρίς λογοκρισίες και περιορισμούς.

Δείτε τι σημαίνουν:

Βουνά

Το σχήμα των βουνοκορφών θυμίζει τα στήθη της γυναίκας και πιο συγκεκριμένα της μητέρας. Όσοι λοιπόν σχεδιάζουν συχνά βουνά, είναι άτομα ιδιαίτερα δεμένα με την μητρική φιγούρα και ελαφρώς εξαρτημένα από αυτήν.

Θάλασσα

Πολλά εξαρτώνται από το πως είναι σχεδιασμένα τα κύματα. Αν δηλαδή είναι ήρεμα, αποκαλύπτουν ότι το άτομο βρίσκεται σε μια περίοδο γαλήνης αλλά του λείπει λίγο η αναταραχή. Αν αντιθέτως τα κύματα είναι μεγάλα και τρικυμιώδη, τότε το άτομο αυτό φαίνεται ότι βιώνει μια κατάσταση άγχους και φόβου που μπορεί να σχετίζεται με μια δύσκολη σχέση που είχε με τη μητέρα του.

Δέντρα

 

Τα δέντρα με γερούς κορμούς, πολλά ανθισμένα κλαδιά και τις ρίζες τους βαθιά χωμένες στο έδαφος αποκαλύπτουν άτομα δραστήρια και δυναμικά, που γνωρίζουν να προστατεύουν τους πιο αδύναμους. Όσοι αντιθέτως σχεδιάζουν μια κουφάλα στον κορμό του δέντρου, είναι άτομα που έχουν ανάγκη από τρυφερότητα και χάδια. Αυτό το σκαρίφημα αποκαλύπτει ένα είδος νοσταλγίας για τη μακρινή παιδική ηλικία.

Λουλούδια

 

Οποιοδήποτε είδος λουλουδιού αποκαλύπτει ευαισθησία, εκλεπτυσμένο πνεύμα, ρομαντισμό και πραότητα. Τα άτομα που σχεδιάζουν λουλούδια, είναι συνήθως γυναίκες, όμως δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και στους άντρες που έχουν μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη συναισθηματική πλευρά. Πρόκειται για άτομα φιλικά, ευχάριστα και αφοσιωμένα στις σχέσεις που αναπτύσσουν. Όσοι τα σχεδιάζουν συχνά, αποκαλύπτουν την ανάγκη τους να εκφράσουν τα βαθύτερα αισθήματά τους.

Ήλιος

Όσοι ζωγραφίζουν ήλιους, σημαίνει ότι διανύουν μια λαμπρή και ευχάριστη περίοδο στη ζωή τους. Επιθυμούν να αγωνιστούν και αισθάνονται ότι έχουν όλη την απαραίτητη ενέργεια για να πολεμήσουν για την κατάκτηση των στόχων τους.

Φεγγάρι

Συνήθως, το φεγγάρι δεν ζωγραφίζεται ολόκληρο αλλά μισοφέγγαρο, κάτι που αποκαλύπτει κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης. Δεδομένου ότι είναι ένα σύμβολο της νύχτας, αποκαλύπτει μια βαθιά ρομαντική νοσταλγία προς το αγαπημένο πρόσωπο.

Αστέρια

Τα αστέρια είναι ένα πολύ διαδεδομένο σκαρίφημα. Αποκαλύπτουν την ψυχή ενός ουτοπιστή και ιδεαλιστή, που τείνει να ονειρεύεται με ανοιχτά μάτια. Εκφράζουν ουσιαστικά την ανάγκη του για χάδια, τρυφερές συναντήσεις και έρωτες με… έναστρους ουρανούς. Τα σχεδιάζουν συνήθως άνθρωποι που τους αρέσει να αναζητούν νέα στοιχεία, τα οποία μπορεί να διεγείρουν το περιπετειώδες πνεύμα τους.

Σύννεφα

 

Σπάνια σχεδιάζει κανείς σύννεφα μόνα τους. Συνήθως, κρύβεται από πίσω τους ο ήλιος, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο διανύει μία δύσκολη περίοδο στην αισθηματική ζωή του, βρίσκεται σε φάση σύγχυσης και αποσυντονισμού και έχει ανάγκη να του συμπαρασταθούν οι γύρω του.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr