Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Σας απασχολει κατι; Γραφτε το σε χαρτι!

Γράφοντας τα πράγματα που προκαλούν άγχος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτού του άγχους και των ανησυχιών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Michigan State University.

Οι άνθρωποι καθημερινά ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που οδηγεί σε υπέρμετρο άγχος και συναφείς διαταραχές και ασθένειες. Ωστόσο, αυτή η νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, για να σταματήσουν να ανησυχούν.

Η έρευνα στηρίζεται στη θεωρία που αναπτύχθηκε από τον δημοσιογράφο James Pennebaker στη δεκαετία του '80, για τα οφέλη της συγγραφής στη μείωση της καθημερινής πίεσης και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

«Ο ι άνθρωποι σήμερα κάνουν ένα έργο χρησιμοποιώντας γνωστικές διεργασίες και προσπαθούν να παρακολουθούν και να καταστέλλουν τις ανησυχίες τους ταυτόχρονα. Τα συμπεράσματά δείχνουν ότι, εάν καταγράφει κανείς αυτές τις ανησυχίες μέσω εκφραστικής γραφής, αυτοί οι γνωστικοί πόροι απελευθερώνονται και έτσι διευκολύνονται να κάνουν άλλες διεργασίες και γίνεται κανείς αποτελεσματικότερος και πιο ικανός να παράξει πνευματικό έργο», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας.

 

Επομένως, 5 λεπτά εκφραστικής γραφής την ημέρα μπορούν να απελευθερώσουν το στρες που κουβαλάμε μέσα μας χωρίς λόγο.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr