Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Βλεπω εφιαλτες! Τι μπορει να σημαινουν;

 

Όνειρα που μας ταράζουν.

Τι σημαίνουν;

Παρόλο που ο ύπνος θα έπρεπε να είναι μία διαδικασία ξεκούρασης και ανανέωσης, οι εφιάλτες που πολλοί βλέπουμε την κάνουν περισσότερο τραυματική παρά ευχάριστη.

Πολλές θεωρίες έχουν λεχθεί σχετικά με την προέλευση και την πρόκληση των ονείρων, αλλά οι ειδικοί τείνουν στο συμπέρασμα ότι τα όνειρα είναι ένας αντικατοπτρισμός της καθημερινότητας, των καταστάσεων που ο καθένας βιώνει.

Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι εφιάλτες, τους οποίους βλέπουν επανειλημμένα πάρα πολλοί άνθρωποι, προφανώς με κάποιες διαφοροποιήσεις και εξατομικεύσεις.

Ας δούμε τους 3 συχνότερους και τι μπορεί να σημαίνουν:

1.       Ξεχνώντας κάτι σημαντικό. Το άγχος ότι ξεχάσαμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό είναι ένα πολύ κοινό όνειρο. Τις εξετάσεις, μία σοβαρή παρουσίαση, κάποια σοβαρή επαγγελματική υποχρέωση. Τι σημαίνει αυτό το όνειρο; Είναι το αίσθημα της αποτυχίας ή της απογοήτευσης για κάτι που ίσως βιώνουμε και περνάει στον ύπνο μας.

2.       Γυμνοί σε δημόσιο χώρο. Ονειρευόμαστε ότι είμαστε το κέντρο της προσοχής, όχι όμως με την καλή έννοια. Αυτό μπορεί να σημαίνει φόβο μήπως πληγωθούμε, ντροπή για κάτι και απογοήτευση. Εμπεριέχεται και φόβος μήπως ξεχάσουμε κάτι και εκτεθούμε.

3.       Προσπαθούμε να τρέξουμε και δεν μπορούμε. Συχνά εμφανίζεται και το όνειρο του πνιγμού ή ότι θαβόμαστε κάπου ζωντανοί. Είναι ο φόβος της ενδεχόμενης αποτυχίας, ότι δεν θα τα καταφέρουμε κάπου.

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr