Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

4 μυθοι για το πλυσιμο των χεριων. Διαβαστε τους!

 

Μύθος 1: Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με ζεστό νερό

Πολλοί πιστεύουν ότι η θερμοκρασία του νερού παίζει σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό των χεριών μας. Αν και η πολύ υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει αρκετά βακτήρια, το νερό πρέπει να είναι 55 βαθμών Κελσίου, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρά εγκαύματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το πλύσιμο των χεριών με κρύο ή ζεστό νερό δεν αλλάζει ιδιαίτερα τον αριθμό των βακτηρίων που μένουν πάνω στα χέρια.

Μύθος 2: Μη στεγνώνετε τα χέρια σας

Εάν δεν στεγνώνετε τα χέρια σας μετά το πλύσιμο, αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσουν πάνω τους πιο πολλά μικρόβια, λόγω της υγρασίας. Προτιμήστε να τα στεγνώνετε με χαρτιά μιας χρήσης αντί για κοινόχρηστες πετσέτες.

Μύθος 3: Οι στεγνωτήρες χεριών είναι αποτελεσματικότεροι από το απλό χαρτί

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουέστμινστερ έδειξε πως οι στεγνωτήρες χεριών μπορεί να εξαπλώσουν τα μικρόβια σε όλο το μπάνιο, ενώ απαιτείται περισσότερος χρόνος για να στεγνώσουν τα χέρια πλήρως.

Μύθος 4: Τα αντιβακτηριδιακά τζελ είναι καλύτερα από τα απλά σαπούνια

 

Έρευνες έδειξαν ότι η τρικλοσάνη (ουσία που περιέχουν τα περισσότερα αντιβακτηριδιακά τζελ), όχι μόνο δεν μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων στα χέρια μας -σε σύγκριση με το απλό σαπούνι-, αλλά μπορεί να προκαλέσει ορμονικά προβλήματα στους ανθρώπους. Η ουσία έχει απαγορευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr