Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ. ΤΑ 7 ΣΗΜΑΔΙΑ

1. Αλλαγές στην ενούρηση

Το πρώτο σημάδι προβλήματος στα νεφρά είναι οι αλλαγές στη συχνότητα ενούρησης καθώς και την ποσότητα των ούρων. Μπορεί να παρατηρηθεί μείωση ή αύξηση, ιδιαίτερα το βράδυ. Μπορεί επίσης τα ούρα να έχουν σκουρότερο χρώμα.

2. Δυσκολία ή πόνος

Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως πόνο και τσούξιμο, όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Όταν η λοίμωξη έχει εξαπλωθεί στα νεφρά μπορεί να εμφανιστεί πυρετός και πόνος στην πλάτη και τη μέση.

3. Αίμα στα ούρα

Το αίμα είναι λόγος ανησυχίας. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια άλλη πάθηση, επιβάλλεται όμως να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

4. Πρήξιμο

Τα νεφρά φιλτράρουν τις βλαβερές ουσίες και τα περιττά υγρά από το σώμα. Όταν τα νεφρά δυσλειτουργούν, τα υγρά συσσωρεύονται και προκαλούν οίδημα (στα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους και το πρόσωπο).

5. Ρίγη

Η νεφροπάθεια εκδηλώνεται επίσης με ρίγη, ακόμη κι όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή. Η σοβαρή λοίμωξη στα νεφρά (πυελονεφρίτιδα) εκδηλώνεται με πυρετό και έντονα ρίγη.

6. Μεταλλική γεύση στο στόμα

Όταν υπάρχει πρόβλημα στα νεφρά αυξάνεται η ουρία στο αίμα (ουραιμία). Η ουρία διασπάται σε αμμωνία στο σάλιο κι έτσι μένει στο στόμα μια μεταλλική γεύση.

7. Πόνος στα πλευρά

 

Ο πόνος ξεκινά από τα πλάγια του κορμού και διαχέεται στη μέση και τους γλουτούς.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr