Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Τα 9 μυστικα για ασφαλεια το καλοκαιρι Μην παιζετε με την υγεια σας!

 

1. Κάντε όσο το δυνατόν ασφαλέστερη ηλιοθεραπεία. Προσπαθείτε στην αρχή να εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο σταδιακά, χωρίς να υπερβαίνετε το ανώτατο συνιστώμενο χρονικό όριο παραμονή σας στον ήλιο, ανάλογα πάντα και με τον τύπο του δέρματος σας.

 

2. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε την αντηλιακή κρέμα με σωστό δείκτη προστασίας που να καλύπτει τον φωτότυπο του δέρματός σας, αλλά και να προτιμάτε τα αδιάβροχα αντηλιακά προϊόντα. Τα άτομα που διαθέτουν λευκό δέρμα οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικά.

 

3. Να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία όχι μόνο στη παραλία, αλλά σχεδόν παντού, (όταν οδηγούμε, όταν κάνουμε τα καθημερινά μα ψώνια, κ.λπ.) Τους πιο ζεστούς μήνες, που ο ήλιος καίει περισσότερο, να προτιμάτε το πρωινό και το απογευματινό μπάνιο και να αποφεύγετε το διάστημα από τις 11 μέχρι τις 3. Να θυμάστε πάντα, ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ηλίου μπορούν να σας βλάψουν ακόμη και αν έχει συννεφιά.

 

4. Ακόμη και όταν μαυρίσετε, πρέπει να εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακές κρέμες γιατί ο ήλιος δεν αστειεύεται. Να αλείφετε ομοιόμορφα την αντηλιακή κρέμα, για να πετύχετε ομοιόμορφη προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου. Να επαναλαμβάνετε την επάλειψη του αντηλιακού κάθε δυο ώρες.

 

5. Να προστατεύετε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά, μην ξεχνώντας να δώσετε προσοχή στην ποιότητα των φακών, αφού ο βλεννογόνος των ματιών δε διαθέτει προστατευτικό στρώμα κερατίνης στιβάδας, όπως διαθέτει το δέρμα.

 

6. Μη σας παίρνει ποτέ ο ύπνος ή χάνετε την αίσθηση του χρόνου ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία - μείνετε πάντα σε επιφυλακή! Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν τα ελαφριά σύννεφα και το νερό σε πολλά μέτρα βάθους, έτσι ακόμα και όταν αισθάνεστε δροσεροί μπορεί να καείτε.

 

7. Να φοράτε πάντα καπέλο, αλλά και ρούχα λευκού χρώματος που αντανακλούν αποτελεσματικότερα την ηλιακή ακτινοβολία. Όμως, ακόμη και εάν φορέσετε κάποιο βαμβακερό μπλουζάκι δε σημαίνει ότι είστε και απόλυτα προστατευμένοι από τον ήλιο καθώς αυτό αντιστοιχεί σε δείκτη προστασίας από τον ήλιο που αγγίζει μόλις το 6 SFP. Έτσι πρέπει να προτιμάτε ρούχα με όσο το δυνατόν πιο πυκνή ύφανση και με μεγαλύτερη κάλυψη του σώματος.

 

8. Η θερμοκρασία δεν είναι αξιόπιστος δείκτης για την επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, γιατί είναι δυνατόν να δεχτείτε υψηλή ακτινοβολία (UVA) ακόμη και όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή π.χ. σε μια συννεφιασμένη μέρα.

 

9. Εάν παρατηρήσετε στο δέρμα σας κάποια μικρά ογκίδια ή "ελιές", που εμφανίστηκαν ύστερα από την έκθεση σας στον ήλιο, ενώ δεν υπήρχαν πριν, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε αμέσως τον δερματολόγο ή το προσωπικό σας γιατρό.

 

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr