Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Τα πιο βρωμικα αντικειμενα στο σπιτι

Προφανώς όλοι καθαρίζουμε τη λεκάνη της τουαλέτας ή τον πάγκο της κουζίνας καθημερινά. Όμως υπάρχουν κάποια αντικείμενα, μη προφανή, που συγκεντρώνουν βακτήρια και μικρόβια, επικίνδυνα για τα ην υγεία μας.

Διαβάστε παρακάτω!

Η επιφάνεια κοπής

Η επιφάνεια που κόβουμε το ωμό κρέας και τα λαχανικά, είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα. Σύμφωνα με έρευνες, «φιλοξενεί» 200 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Οι πετσέτες της κουζίνας

Βάσει ερευνών, «φιλοξενούν» κατά προσέγγιση 9 με10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, δηλαδή 200 χιλιάδες περισσότερα απ’ όσα βρίσκονται στο κάθισμα της τουαλέτας.

Οι πετσέτες του μπάνιου

Και οι πετσέτες μπάνιου είναι η τέλεια εστία για την ανάπτυξη μικροβίων, ιδιαίτερα όταν μένουν υγρές στο θερμό περιβάλλον του μπάνιου. Γι’ αυτό, θα πρέπει να αλλάζετε τις πετσέτες πολύ συχνά και να τις πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Τόσο στο σπίτι, όσο και στον εργασιακό χώρο, το πληκτρολόγιο μαζεύει χιλιάδες μικρόβια, ίσως και λόγω του γεγονότος ότι τρώμε πάνω από αυτό.

Το τηλεκοντρόλ

Κι αυτό ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού. Το πιάνουν πολλά χέρια, όχι πάντοτε καθαρά και συχνά τα μικρά παιδιά το βάζουν και στο στόμα τους.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr