Έχετε βαρεθεί να τρώτε τα ίδια και τα ίδια; Με τις παρακάτω λιποδιαλυτικές συνταγές θα προσθέσετε ποικιλία και νοστιμιά στη δίαιτά σας!
1) Ριζότο λεμονάτο
Υλικά για 2 άτομα
160 γρ. ρύζι parboiled
1 κρεμμυδάκι
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά παρμεζάνα
½ ποτήρι λευκό κρασί
ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ρύζι και αφού ροδίσει λίγο, ρίχνετε το κρασί, δυναμώνοντας τη φωτιά.
2. Προσθέτετε μια κουτάλα ζωμό λαχανικών και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, ρίχνοντας κάθε τόσο λίγο ζωμό.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την τριμμένη φλούδα λεμονιού και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Θερμίδες: 310 η μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά
Δυσκολία: μικρή
Κόστος: χαμηλό
Διατροφική σημείωση
Γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β, που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση της νευρικής πείνας.
2) Καλαμαράκια με ρόκα
Υλικά για 2 άτομα
300 γρ. καλαμαράκια
1 ματσάκι ρόκα
1 χούφτα μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
1 λεμόνι
100 ml κρασί λευκό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά πάστα αντζούγιας
αλάτι, πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα στην οποία βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό, ρίχνετε λίγους κόκκους πιπέρι, τη μισή ποσότητα από το μαϊντανό, τη δάφνη και το κρασί. Ρίχνετε μέσα τα καθαρισμένα καλαμαράκια και τα αφήνετε να βράσουν.
2. Στη συνέχεια, αφού βράσουν καλά, τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τον υπόλοιπο μαϊντανό και το σκόρδο και τα αναμιγνύετε με την πάστα αντζούγιας.
3. Αραιώνετε το μίγμα με ελαιόλαδο και λεμόνι. Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε τη σάλτσα πάνω στα καλαμαράκια. Γαρνίρετε με τη ρόκα και σερβίρετε.
Θερμίδες: 177 η μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Δυσκολία: μικρή
Κόστος: μέτριο
Διατροφική σημείωση
Πιάτο, αρκετά περιεκτικό σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως ιώδιο, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
3) Ομελέτα με ντομάτα
Υλικά για 2 άτομα
4 αυγά
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
1 χούφτα μαϊντανό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ με λίγο αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις ντομάτες που τις έχετε κόψει σε κυβάκια. Αφού ροδίσουν λίγο, ρίχνετε τα αυγά και αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί κι από τις δύο πλευρές.
Θερμίδες: 150 η μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Δυσκολία: μικρή
Κόστος: χαμηλό
Διατροφική σημείωση
Τα αυγά είναι σπουδαία τροφή γιατί περιέχουν ευγενείς πρωτεΐνες. Αν σας δημιουργούν, όμως, προβλήματα πέψης, μπορείτε να την ψήσετε στο φούρνο, αντί στο τηγάνι.