Με λίγο ρύζι και μερικά λαχανικά μπορείτε να κάνετε θαύματα! Θρεπτικό, και νόστιμο που μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα.
Υλικά για 2 άτομα
· 240 γρ. καστανό ρύζι
· 1 ½ κούπα μανιτάρια της επιλογής σας
· 1 κούπα μαύρα φασόλια βρασμένα
· ½ κούπα κάσιους ανάλατα
· 1 πιπεριά Φλωρίνης
· Ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Υλικά για τη σος
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· Χυμό απο 2 λεμόνια
· 2 κ.σ. ταχίνι
· Λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτό. Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σος μαζί και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε τα μανιτάρια. Αν θέλετε σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέτετε και την πιπεριά Φλωρίνης και τα αφήνετε στη φωτιά για 3-5 λεπτά ακόμη.
Παράλληλα σε ένα μικρό ταψάκι, καβουρδίζετε τα κάσιους στο φούρνο στους 180οC για 5 λεπτά.
Σε ένα γυάλινο μπολ, ανακατεύετε το ρύζι με όλα τα υλικά, μανιτάρια, φασόλια, κάσιους, πιπεριά και περιχύνετε με τη σος. Το γεύμα σας είναι έτοιμο και καλή σας απόλαυση.