Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Ριζότο με μύδια

Υλικά για 4 άτομα

  •          1 κιλό μύδια με το κέλυφος

  •          1 κουταλάκι λάδι,1 μικρό κρεμμύδι

  •         1 σκελίδα σκόρδο

  •         150 ml ζωμό ψαριού ή λευκό κρασί

Για το ριζότο

  •          1 κουταλιά ελαιόλαδο

  •         2 μικρά κρεμμύδια

  •         1-2 σκελίδες σκόρδο

  •         375 γρ. ρύζι Arborio

  •          1 λίτρο ζωμό ψαριού

  •          αλάτι φρεσκο 

  •         τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τα μύδια με κρύο νερό, ξεχωρίζοντας εκείνα που δεν κλείνουν όταν τα χτυπάτε.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το ζωμό ψαριού ή το λευκό κρασί και τα μύδια. Δυναμώνετε την φωτιά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι. Αφαιρείτε το κέλυφος από τα μύδια. Τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει, καλύτερα να τα πετάξετε.

Για να ετοιμάσετε το ριζότο, πρέπει να ζεστάνετε το λάδι και να σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ζωμό ψαριού. Προσθέτετε τους χυμούς που είχατε κρατήσει από τα μύδια και αρκετό ζωμό ψαριού, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Βράζετε το ρύζι μέχρι να πιει όλο το υγρό κι ύστερα προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο και λίγο ζωμό ακόμα με το κουτάλι. Συνεχίζετε να προσθέτετε ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα καθαρισμένα μύδια κι ανακατεύετε.

Κρατήστε λίγα μύδια με κέλυφος για το γαρνίρισμα κι αρκετό ζεστό ζωμό για να τον προσθέσετε στο τέλος.

Ζεσταίνετε το ριζότο πριν το σερβίρετε και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί για περισσότερη νοστιμιά.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ